Oι Arctic Monkeys για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Advertisement

To Rockwave Festival υποδέχεται την Παρασκευή 6 Ιουλίου το μεγαλύτερο ροκ γκρουπ της εποχής μας στο TerraVibe Park.

Οι Arctic Monkeys είναι οι Alex Turner, Jamie Cook, Nick O’Malley και Matt Helders. Το συγκρότημα που σχηματίστηκε στο HighGreen του Sheffield το 2002, έχει κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμμέχρι σήμερα, με την πιο πρόσφατη δουλειά τους να είναι το «AM», που κυκλοφόρησε το 2013.

Με την κυκλοφορία του το 2006, το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not» ανακηρύχθηκε ως το ντεμπούτο άλμπουμ με τις γρηγορότερες πωλήσεις στην ιστορία των βρετανικών charts.

Advertisement

Η κυκλοφορία των επόμενων άλμπουμ τους «Favourite Worst Nightmare» (2007), «Humbug» (2009), «Suck It And See» (2011) και «AM» (2013)τους κατέστησε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα βρετανικά γκρουπ των τελευταίων χρόνων.

Αποτελούν τη μοναδική μπάντα που έχει κερδίσει τρεις φορές τα βραβεία Best British Group και British Album of The Year στα Brit Awards.

Η μπάντα έχει κερδίσει επίσης μέχρι στιγμής συνολικά επτά βραβεία με εννέα υποψηφιότητες στα Brit Awards μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους.

Advertisement

Μεταξύ άλλων επιτευγμάτων τους αποτελούν ένα βραβείο Ivor Novello, ένα Mercury Music Prize, 20 NME, 5Q και τρεις υποψηφιότητες Grammy.

Το πέμπτο άλμπουμ της μπάντας «AM σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 σε 10 χώρες από όλο τον κόσμο και βρέθηκε στα top 10 charts 27 άλλων χωρών.

Μέχρι σήμερα, τα τραγούδια τους έχουν παιχθεί παγκοσμίως περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια φορές σε όλες τις υπηρεσίες streaming, με 5.5 εκατομμύρια streams καθημερινά.

Advertisement

Οι Arctic Monkeys συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, ενώ έχουν εμφανιστεί ως headliners δύο φορές στα θρυλικά φεστιβάλ Glastonbury,Reading και Leeds.

Το γκρουπ απήλαυσε την πιο επιτυχημένη περιοδεία του για την προώθηση του «AM», ως headliners σε πάνω από 100 σόου και φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Με την κυκλοφορία του πέμπτου τους άλμπουμ «AM» το 2013, οι Arctic Monkeys έγραψαν ιστορία ως η πρώτη μπάντα ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας με πέντε συνεχόμενα νούμερο 1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement

Ο Alex Turner έχει κυκλοφορήσει διαδοχικά μέχρι στιγμής 7 άλμπουμ που έχουν γίνει νούμερο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο.(5 με τους Arctic Monkeys &2 με τους The Last Shadow Puppets).

Πηγή:clickatlife.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement