Αεροπλάνο με 84 υδραυλικούς αναγκάζεται να προσγειωθεί λόγω χαλασμένης τουαλέτας!

Advertisement

Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση, μια νορβηγική πτήση από το Oslo στο Μόναχο αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Skagerak και μετά να επιστρέψει στο Oslo επειδή χάλασαν οι τουαλέτες.

Αυτό δεν είναι κάτι ανήκουστο. Έχει συμβεί αρκετές φορές καθώς το υπαγορεύουν οι κανονισμοί της ΙΑΤΑ. Το αστείο είναι όμως ότι το εν λόγω αεροσκάφος ήταν γεμάτο… υδραυλικούς!

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Dagbladet, ο κατάλογος επιβατών αυτού του Boeing 737 περιλάμβανε 84 εργαζόμενους στην υδραυλική βιομηχανία Rørkjøp.

Advertisement

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο όμως, μάλλον δεν θα μπορούσε ένας επιβάτης αεροσκάφους να αναλάβει επισκευή εν πτήσει.

Ακόμη κι αν ήταν ειδικός – που εδώ δεν ήταν αφού μια τουαλέτα αεροπλάνου δεν έχει μεγάλη σχέση με αυτές στα σπίτια μας.

Για τους υδραυλικούς όμως, αν δεν τρόμαξαν που τους είπαν ότι το αεροπλάνο θα γύριζε πίσω, το συμβάν θα πρέπει να ήταν αστείο έως και ξεκαρδιστικό.

Advertisement

«Θα θέλαμε να φτιάξουμε τις τουαλέτες, αλλά δυστυχώς αυτό έπρεπε να γίνει από έξω και δεν πήραμε την ευθύνη να στείλουμε έναν υδραυλικό έξω στα 10.000 μέτρα», δήλωσε αστειευόμενος ο Frank Olsen, CEO της Rørkjøp.

Οι τουαλέτες ενός αεροπλάνου μπορεί να χαλάσουν συνήθως για δύο λόγους: να βουλώσουν από κάτι ή να ξεχειλίσει η δεξαμενή λυμάτων.

Οι διεθνείς κανονισμοί πτήσεων υπαγορεύουν να είναι λειτουργικός ένας αριθμός τουαλετών ανάλογα με το αεροσκάφος. Αν χαλάσει μία παραπάνω, ο κυβερνήτης είναι υποχρεωμένος να προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Advertisement

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μια πτήση της Delta Airlines από τη Νέα Υόρκη στο Seattle, αναγκάστηκε να βγει εκατοντάδες μίλια εκτός πορείας επειδή δεν είχε τουαλέτα σε λειτουργία. Το αεροσκάφος τελικά έφτασε στον προορισμό του με καθυστέρηση τρεισήμιση ωρών.

Πηγή:drive.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement