«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την υποθαλάσσια σήραγγα από το Πέραμα μέχρι την Σαλαμίνα

Advertisement

«Πράσινο φως» άναψε το ΣτΕ για τον διαγωνισμό που αφορά στην κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι την περιοχή Παλούκια Σαλαμίνας.

Η υποθαλάσσια σήραγγα έχει μήκος περίπου 3 χλμ. και περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι στο μήκος στα 14,5 χλμ.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην β’ φάση ωστόσο στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ» ζητώντας τη ακύρωση του διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της «μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου μόνιμης υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης νήσου Σαλαμίνας και 2) η προκήρυξη (22.3.2012) της α΄ φάσης του σχετικού διαγωνισμού.

Advertisement

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων με τον διαγωνισμό να συνεχίζεται κανονικά. Στην αίτηση του, ο περιβαλλοντικός όμιλος υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Πηγή:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement