H Apple πουλά λιγότερα iPhone αλλά αυξάνει τα έσοδά της

Advertisement

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο στο οποίο καταγράφεται ρεκόρ εσόδων που φτάνει τα 88,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο α’ οικονομικό της τρίμηνο η Apple (ουσιαστικά το δ’ ημερολογιακό του 2017) καταγράφει ετήσια αύξηση εσόδων της τάξης του 13%, ενώ σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία το 65% των εσόδων προέρχεται από τις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας.

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έδωσε τα εύσημα για την συγκεκριμένη επίδοση στις συσκευές iPhone και συγκεκριμένα στο iPhone X, το οποίο «βοήθησε στην επίτευξη τόσο υψηλών εσόδων».

Advertisement

Όπως ανέφερε το αφεντικό της Apple, «το iPhone X ξεπέρασε τις προσδοκίες και αποτέλεσε το κορυφαίο σε πωλήσεις iPhone κάθε εβδομάδα από το λανσάρισμά του τον περασμένο Νοέμβριο».

Επιπλέον, ο Tim Cook ανέφερε ότι η εταιρεία πέτυχε και ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα, δηλαδή την καταγραφή 1,3 δισεκατομμυρίων ενεργών συσκευών κατά τον περασμένο μήνα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στο διάστημα που καλύπτουν τα συγκεκριμένα οικονομικά αποτελέσματα εντάσσεται και η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων. Άρα, καλύπτει τις αρχικές πωλήσεις της σειράς iPhone 8 όπως επίσης και το πρώτο κύμα παραδόσεων του iPhone X.

Advertisement

Συνολικά, η εταιρεία πούλησε 77,3 εκατομμύρια iPhones, αριθμός κατά 1,15% χαμηλότερος από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Προφανώς η υψηλότερη τιμή διάθεσης του iPhone X συνέβαλλε στο να αυξηθούν τα έσοδα παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν ελαφρώς.

Επιπρόσθετα, η αμερικανική εταιρεία πούλησε την ίδια περίοδο 13,2 εκατομμύρια συσκευές iPad, 5,1 εκατομμύρια συστήματα Mac, ενώ από τον τομέα υπηρεσιών είχε έσοδα 8,471 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για το επόμενο τρίμηνο, αυτό που διανύουμε δηλαδή, η Apple προβλέπει έσοδα μεταξύ 60 και 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα λειτουργικά έξοδα να ανέρχονται σε 7,6-7,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή:pestaola.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement