Πωλείται για 1,4 εκατ. το πιο στενό σπίτι του Λονδίνου [εικόνες]

Advertisement

Το «Gap House» έχει πλάτος 2 μέτρων, ονομάστηκε έτσι γιατί έχει χτιστεί στον κενό χώρο μεταξύ δύο άλλων κτηρίων, στην αναβαθμισμένη συνοικία Κλάπχαμ του Λονδίνου και ακριβώς για αυτή του την ιδιαιτερότητα πωλείται προς 1,4 εκατ. δολάρια, την ώρα που η μέση τιμή ενός τετράκλινου στο Κλάπχαμ είναι 1,8 εκατ. δολάρια.

Αν και είναι στενότερο από τον διάδρομο ενός τρένου, ωστόσο αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια σε έκταση λίγο μικρότερη των 100 τ.μ. και τα προβλήματα αποθήκευσης σε έναν τόσο στενό χώρο λύθηκαν με ειδικά διαμορφωμένα ράφια.

Η εταιρεία κατασκευής του κτηρίου έχτισε ένα επιπλέον δωμάτιο σε κάθε όροφο και προσέθεσε μια κεκλιμένη οροφή με φεγγίτες και έναν καταπράσινο κήπο με πλούσια βλάστηση, μήκους 15 μέτρων.

Advertisement

Το 2013, έτος κατασκευής του «Gap House» ο συνεργάτης της εταιρείας Alma-Nac, Τρίσταν Γουίγκφολ, δήλωνε σε μια ιστοσελίδα σχεδιασμού κτηρίων ότι: «ένα τέτοιο στενό και βαθύ σχέδιο θα δημιουργούσε στους ενοίκους του κλειστοφοβία» και ότι «βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση μιας τέτοιας, τουλάχιστον ανατρεπτικής, πρότασης ήταν να εξασφαλίσει ότι το φυσικό φως θα έφτανε σε κάθε σημείο αυτών των χώρων, μετατρέποντάς τους σε ευρύχωρους και ευήλιους».

Το Κλάπχαμ έχει γίνει αγαπημένη συνοικία των Λονδρέζων τα τελευταία χρόνια και το 2015, περισσότερα από 1.800 τετραγωνικά μέτρα από τις πρώην σήραγγες καταφυγίων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετατράπηκαν σε υψηλής τεχνολογίας υπόγειους κήπους για την παραγωγή λαχανικών και βοτάνων!

Advertisement

Advertisement

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement