Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων

Advertisement

Η ιταλική εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BitGrail ανακοίνωσε την κλοπή αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τους σέρβερ της, σύμφωνα με το RT. Ωστόσο, επενδυτές και προγραμματιστές άκουσαν με καχυποψία την συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Η εταιρεία ανέφερε ότι 17 εκατομμύρια νομίσματα με την ονομασία Nano, και τα οποία ανήκαν σε επενδυτές της κλάπηκαν μέσω συναλλαγών για τις οποίες δεν είχε δοθεί καμία εξουσιοδότηση.

Με την αξία του κάθε κέρματος πάνω από 11 δολάρια το ποσό που κλάπηκε έφτασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Το Nano είναι 24ο σε αξία στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Advertisement

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας και όλους όσοι έπαθαν οικονομική ζημιά από την παράνομη μεταφορά του nano στην πλατφόρμα μας», έγραψε σε ανακοίνωσή της η BitGrail και πρόσθεσε ότι έχει γίνει ήδη καταγγελία στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να γίνει αστυνομική έρευνα.

Η καχυποψία η οποία επικρατεί με την ανακοίνωση της εταιρείας προκύπτει από τις πρόσφατες κινήσεις της.

Τον Ιανουάριο η BitGrail διέκοψε απότομα όλες τις αναλήψεις, αλλά και τις καταθέσεις του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, του Νano.

Advertisement

Επιπλέον, η εταιρεία ενημέρωσε τους πελάτες της ότι θα επιβάλλει την υποχρεωτική ταυτοποίηση στοιχείων αλλά και πρωτόκολλα κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, παρά το γεγονός ότι διαφήμιζε πως δεν συνεργάζεται με τράπεζες και κυβερνήσεις.

Κάποιοι πελάτες της την κατηγόρησαν ότι σχεδιάζει «απάτη για έξοδο», επιδιώκοντας την πτώση 20% του κρυπτονομίσματος, η οποία ακολούθησε την είδηση της κλοπής.

Πηγή:topontiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement