Ίσως το χειρότερο ατύχημα στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων – Οι άνεμοι παρέσυραν σκιέρ σαν πάνινη κούκλα [βίντεο]

Advertisement

Ο 16χρονος Ιάπωνας αθλητής του snowboard, Γιούτο Τοτσούκα, είχε περάσει στους ημιτελικούς του αγωνίσματος. Με μια καλή προσπάθεια θα κατάφερνε να φτάσει στον τελικό και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Ανέβηκε στην μπάρα έναρξης και με πλήρη αυτοσυγκέντρωση έδωσε ώθηση στα πόδια του. Το snowboard ήταν το άθλημα που λάτρευε και που τον είχε αναδείξει.

Advertisement

Λίγο πριν ξεκινήσει τις φιγούρες του, και ενώ βρισκόταν στον αέρα σε ύψος 7 μέτρων, μια ισχυρότατη ριπή ανέμου (στην Πιεοντσανγκ όπου γίνονται οι αγώνες φυσάει μανιωδώς τις μέρες αυτές) τον σήκωσε ακόμη υψηλότερα και σαν πάνινη κούκλα τον πέταξε δεξιά και αριστερά.

Στη συνέχεια σαν κάποιο αόρατο χέρι, ενώ βρισκόταν ακόμη στον αέρα να τον έπιασε και με ορμή τον πέταξε επάνω στο σκληρό χιόνι.

Θεατές, συναθλητές και κριτές, πάγωσαν στη θέα του νεαρού αθλητή επάνω στο παγωμένο χιόνι. Κουνούσε μόνο το κεφάλι του και όλοι πίστεψα πως έχει χτυπήσει στο λαιμό ή στον αυχένα του.

Advertisement

Σε ελάχιστα λεπτά μπήκαν στην πίστα τραυματιοφορείς και η ιατρική ομάδα εκτάκτων αναγκών και μετέφεραν τον 16χρονο στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως δεν είχε χτυπήσει στον αυχένα αλλά στο ισχίο του.

Ύστερα από το συμβάν οι κριτές διέκοψαν τους αγώνες, μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι

Πηγή:topontiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement