Η «Μόνα Λίζα» των κλασικών αυτοκινήτων: Υπάρχουν μόνο τρία – Το ένα ήταν του βαρόνου Ρόθτσιλντ

Advertisement

Τι είναι αυτό σε ένα αυτοκίνητο που εξάπτει τη φαντασία μας; Αυτό το ερώτημα αναπηδά στο μυαλό όταν το μάτι θωπεύει τις σαν δάκρυα καμπύλες και τις αρ ντεκό λεπτομέρειες του κουπέ 57SC Atlantic της Bugatti.

Στις 8 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο The Penisula Paris, μια επιτροπή εκλεκτών ονομάτων της κοινότητας του κλασικού αυτοκινήτου – στην οποία συμμετείχαν ο Τζέι Λένο και ο Ραλφ Λόρεν – τίμησε αυτό το κουπέ με το βραβείο Peninsula Classics Best of the Best, ένα από τα κορυφαία βραβεία στον κόσμο που δίνονται σήμερα σε αυτοκίνητα.

Καμιά φορά, οι φωτογραφίες αδικούν. Όταν στέκεσαι μπροστά του, σαστίζεις. Είναι πιο πιθανό να δεις έναν αλμπίνο ελέφαντα ή ένα φάντασμα, παρά αυτό το αυτοκίνητο. Θεωρείται η «Μόνα Λίζα» των κλασικών αυτοκινήτων.

Advertisement

Ίσως γι’ αυτόν το λόγο, αποτιμάται σήμερα σε 40 εκατομμύρια δολάρια. Ίσως γι’ αυτό τον λόγο ήταν το αυτοκίνητο του τρίτου βαρόνου Ρόθτσιλντ, ίσως γι’ αυτό τον λόγο ήσαν πολλοί λίγοι οι ιδιοκτήτες του στα 82 χρόνια της ζωής του.

Η χρήση μαγνησίου αντί για αλουμίνιο ήταν τολμηρή επιλογή εκείνη την εποχή, έβαλε προβλήματα στους κατασκευαστές και ακόμη περισσότερα στους συντηρητές κλασικών αυτοκινήτων.

Advertisement

Όμως, αυτές οι προκλήσεις δεν απέτρεψαν τον «πατέρα» αυτού του αυτοκινήτου, τον Jean Bugatti, να προχωρήσει στην παραγωγή του μετά τις επιδείξεις σε Παρίσι και Λονδίνο.

Σ’ αυτές τις επιδείξεις, οι επισκέπτες έμειναν με τα μάτια ορθάνοιχτα, λες κι έβλεπαν κάτι εξωγήινο.

Ο σχεδιασμός αυτού του κουπέ, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του που εκείνη την εποχή ήταν ανυπέρβλητες, έκαναν ώστε το κουπέ 57SC Atlantic της Bugatti να θεωρείται στο πρώτο supercar. Σήμερα, μόνο τρία πρωτότυπα υπάρχουν.

Advertisement

Πηγή:topontiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement