H Volvo παρουσιάζει τον πρώτο τρικύλινδρο κινητήρα στην ιστορία της

Advertisement

Η Volvo ακολουθεί και αυτή το πνεύμα των καιρών του downsizing παρουσιάζοντας τον πρώτο τρικύλινδρο κινητήρα στην 91 ετών ιστορία της.

Πρόκειται για ένα μοτέρ 1,5 λίτρων το οποίο έχει εξελιχθεί με γνώμονα την ενσωμάτωσή του σε μελλοντικά υβριδικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα της εταιρίας.

Έχοντας την κωδική ονομασία Τ3, παράγεται στην ίδια γραμμή με τα τετρακύλινδρα μοτέρ της εταιρίας βενζίνης και πετρελαίου, και έρχεται αποκλειστικά με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Από το 2019 θα διατίθεται και με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν το ΧC40 έχουν πλέον στην διάθεσή τους και δύο ακόμα επιλογές στους κινητήρες. Την έκδοση D3 με τον πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων και την έκδοση T4 με τον βενζινοκινητήρα των 190 ίππων.

Παράλληλα υπάρχουν και νέα πακέτα εξοπλισμού, όπως το εισαγωγικό «Μomentum» και το πιο σπορ «R-Design», το οποίο έχει αρκετές διαφοροποιήσεις με τροχούς που μπορούν να φθάσουν έως και τις 21 ίντσες, λεπτομέρειες χρωμίου στο αμάξωμα, και κάποια νέα χρώματα.

Advertisement

Η Volvo πάντως στηρίζει πολλά πάνω στο XC40 και όπως έχει ανακοινώσει θα δίνει διαρκώς νέες επιλογές στους πελάτες της, είτε με υβριδικές εκδόσεις, είτε με μία αμιγώς ηλεκτρική η οποία ίσως και να κάνει την εμφάνισή της προς τα τέλη του 2019.

Πηγή:caranddriver.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement