Πώς το FaceTime έσωσε τη ζωή μιας γυναίκας [εικόνα]

Advertisement

Μια γυναίκα που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν σε βιντεοκλήση μέσω FaceTime με την αδερφή της, λέει πως η τεχνολογία της έσωσε τη ζωή.

Η Οπόκουα Καπόνγκ, που ζει μόνη στη Νέα Υόρκη, ήταν σε επαφή με την αδερφή της, Αντουμέα Σαπόνγκ, που ζει στο Μάντσεστερ, όταν η Σαπόνγκ παρατήρησε πως η μεγαλύτερη αδερφή της «δε φαινόταν καλά».

Η Οπόκουα Καπόνγκ

Σήμανε το συναγερμό όταν παρατήρησε πως και η φωνή της ήταν ασαφής. Η Καπόνγκ είπε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση.

Advertisement

Η 58χρονη είχε ξυπνήσει μετά το μεσημεριανό της ύπνο όταν την κάλεσε η αδερφή της στο FaceTime, ένα χαρακτηριστικό των iPhones.

Η Καπόνγκ δήλωσε: «Η αδερφή μου με κοίταξε και είπε πως το πρόσωπό μου δεν φαινόταν και πολύ καλά. Είπε επίσης πως μπέρδευα τα λόγια μου, αλλά σκέφτηκα ότι απλά αστειευόταν και δεν την πίστεψα».

Η Σαπόνγκ ανέφερε με τη σειρά της: «Όταν τηλεφώνησα στην Οπόκουα, είπε ότι δεν ένιωθε καλά και πως ήταν κουρασμένη και είχε κάποια δυσκολία στο περπάτημα. Της είπα να πάρει μία ασπιρίνη. Προσπάθησε να πιάσει ένα ποτήρι με νερό και δεν μπόρεσε να το κάνει.

Advertisement

Τότε παρατήρησα στο FaceTime πως το πρόσωπό της ήταν πρησμένο και της είπα να καλέσει αμέσως γιατρό. Νόμιζε ότι αστειευόμουν και τότε μίλησα με μία από τις άλλες αδερφές μου που είναι γιατρός, η οποία άκουσε τη συνομιλία μας και είπε ότι τα λόγια της ήταν μπερδεμένα. Και οι δύο της είπαμε να καλέσει αμέσως για βοήθεια».

Μετά τις εξετάσεις, η Καπόνγκ διαγνώστηκε με θρόμβο στον εγκέφαλο. Το εγκεφαλικό την άφησε παράλυτη από την αριστερή πλευρά.

Όπως δήλωσε η ίδια: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το FaceTime μου έσωσε τη ζωή. Αν η αδερφή μου δεν είχε προσέξει πως κάτι δεν πήγαινε καλά, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά».

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement