Εύκολα κόλπα για να ξεβουλώσετε και να καθαρίσετε τον νεροχύτη της κουζίνας με σπιτικά ακίνδυνα υλικά

Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στο σπίτι είναι όταν βουλώνουν οι σωλήνες του νεροχύτη από τα λίπη και τα υπολείμματα των τροφών.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά χημικά σκευάσματα στο εμπόριο, η εισπνοή τους είναι επιβλαβής για την υγεία, οπότε θα πρέπει να αποφεύγονται.

Ο νεροχύτης μπορεί να ξεβουλώσει εύκολα και γρήγορα με φυσικά προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Το λίπος σιγά σιγά παγώνει στις σωληνώσεις και μετατρέπεται σε μια συμπαγής μάζα που μοιάζει με σαπούνι. Αυτό σε συνδυασμό με τα υπολείμματα των φαγητών εμποδίζουν το νερό να περάσει και οι αγωγοί βουλώνουν.

Για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη από τα λίπη, βράστε δυο λίτρα νερό και ρίξτε μέσα απορρυπαντικό για τα πιάτα. Ρίξτε το σιγά σιγά και στη συνέχεια συνεχίστε με ζεστό νερό της βρύσης.

Με αυτό τον τρόπο θα λιώσει το λίπος που έχει συσσωρευτεί στους σωλήνες, ενώ το απορρυπαντικό των πιάτων θα βοηθήσει στη διάλυση του.

Μια άλλη λύση είναι να ρίξετε μισό φλιτζάνι αλάτι και δύο λίτρα βραστό νερό. Συνεχίστε με ζεστό νερό της βρύσης και επαναλάβετε μέχρι να ξεβουλώσει τελείως.

To αλάτι λειτουργεί ως φυσικό αποφρακτικό, που θα «τρίψει» ό,τι έχει κολλήσει στο σωλήνα, ενώ το νερό θα μαλακώσει τις βρομιές και θα φύγουν πιο εύκολα.

Σε περίπτωση που αναδύονται άσχημες μυρωδιές από το νεροχύτη, μπορείτε να ρίξετε λίγο χυμό λεμονιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε μαγειρική σόδα και άσπρο ξύδι, μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Συνεχίστε να ρίχνετε ξύδι μέχρι να εξαφανιστεί τελείως η μαγειρική σόδα.

Για να μην βουλώσει ξανά σύντομα, μπορείτε να ρίχνετε μια φορά το μήνα αλάτι και καυτό νερό για να διαλύονται τα λίπη που αρχίζουν να συσσωρεύονται πριν να είναι αργά.

Αν ο νεροχύτης έχει θαμπώσει ή λερωθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια υλικά για να τον κάνετε και πάλι καινούργιο.

Ρίξτε σε όλη την επιφάνεια μαγειρική σόδα και βάλτε από πάνω χαρτί κουζίνας που έχει βουτηχτεί σε λευκό ξύδι.

Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και μετά πετάξτε τα χαρτιά στα σκουπίδια. Καθαρίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα.

Τρίψτε τη βρύση, τις λαβές και τα δύσκολα σημεία με μια οδοντόβουρτσα ένα ήπιο σαπούνι.

Σε περίπτωση που οι λεκέδες δεν φεύγουν, μπορείτε να τους τρίψετε με ένα πανί και λευκό ξύδι.

Ξεπλύνετε καλά με νερό και σκουπίστε τον νεροχύτη με ένα καθαρό μαλακό πανί.

Πηγή:valueforlife.gr

Δείτε και αυτά: