Εύκολα κόλπα για να ξεβουλώσετε και να καθαρίσετε τον νεροχύτη της κουζίνας με σπιτικά ακίνδυνα υλικά

Advertisement

Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στο σπίτι είναι όταν βουλώνουν οι σωλήνες του νεροχύτη από τα λίπη και τα υπολείμματα των τροφών.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά χημικά σκευάσματα στο εμπόριο, η εισπνοή τους είναι επιβλαβής για την υγεία, οπότε θα πρέπει να αποφεύγονται.

Ο νεροχύτης μπορεί να ξεβουλώσει εύκολα και γρήγορα με φυσικά προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Advertisement

Το λίπος σιγά σιγά παγώνει στις σωληνώσεις και μετατρέπεται σε μια συμπαγής μάζα που μοιάζει με σαπούνι. Αυτό σε συνδυασμό με τα υπολείμματα των φαγητών εμποδίζουν το νερό να περάσει και οι αγωγοί βουλώνουν.

Για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη από τα λίπη, βράστε δυο λίτρα νερό και ρίξτε μέσα απορρυπαντικό για τα πιάτα. Ρίξτε το σιγά σιγά και στη συνέχεια συνεχίστε με ζεστό νερό της βρύσης.

Με αυτό τον τρόπο θα λιώσει το λίπος που έχει συσσωρευτεί στους σωλήνες, ενώ το απορρυπαντικό των πιάτων θα βοηθήσει στη διάλυση του.

Advertisement

Μια άλλη λύση είναι να ρίξετε μισό φλιτζάνι αλάτι και δύο λίτρα βραστό νερό. Συνεχίστε με ζεστό νερό της βρύσης και επαναλάβετε μέχρι να ξεβουλώσει τελείως.

To αλάτι λειτουργεί ως φυσικό αποφρακτικό, που θα «τρίψει» ό,τι έχει κολλήσει στο σωλήνα, ενώ το νερό θα μαλακώσει τις βρομιές και θα φύγουν πιο εύκολα.

Σε περίπτωση που αναδύονται άσχημες μυρωδιές από το νεροχύτη, μπορείτε να ρίξετε λίγο χυμό λεμονιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε μαγειρική σόδα και άσπρο ξύδι, μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Συνεχίστε να ρίχνετε ξύδι μέχρι να εξαφανιστεί τελείως η μαγειρική σόδα.

Advertisement

Για να μην βουλώσει ξανά σύντομα, μπορείτε να ρίχνετε μια φορά το μήνα αλάτι και καυτό νερό για να διαλύονται τα λίπη που αρχίζουν να συσσωρεύονται πριν να είναι αργά.

Αν ο νεροχύτης έχει θαμπώσει ή λερωθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια υλικά για να τον κάνετε και πάλι καινούργιο.

Ρίξτε σε όλη την επιφάνεια μαγειρική σόδα και βάλτε από πάνω χαρτί κουζίνας που έχει βουτηχτεί σε λευκό ξύδι.

Advertisement

Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και μετά πετάξτε τα χαρτιά στα σκουπίδια. Καθαρίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα.

Τρίψτε τη βρύση, τις λαβές και τα δύσκολα σημεία με μια οδοντόβουρτσα ένα ήπιο σαπούνι.

Σε περίπτωση που οι λεκέδες δεν φεύγουν, μπορείτε να τους τρίψετε με ένα πανί και λευκό ξύδι.

Advertisement

Ξεπλύνετε καλά με νερό και σκουπίστε τον νεροχύτη με ένα καθαρό μαλακό πανί.

Πηγή:valueforlife.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement