Έξι νέα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμείο ετοιμάζει η Amazon

Advertisement

Έξι νέα καταστήματα χωρίς ταμείο ετοιμάζεται να ανοίξει φέτος η Amazon σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κολοσσός του e-commerce εξετάζει συγκεκριμένες περιοχές στο Λος Άντζελες και το Σιάτλ , τη μεγαλύτερη πολιτεία της Ουάσινγκτον όπου άνοιξε την προηγούμενο μήνα το πρώτο σούπερ μάρκετ «Amazon Go» καθώς θεωρεί ότι ο κόσμος εκεί είναι ήδη πιο εξοικειωμένος με τη λογική που ακολουθούν τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Τα καταστήματα «Amazon Go» αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για την επιχείρηση καθώς αφορούν σε έναν κλάδο 550 δις δολαρίων ενώ  συνιστούν μια φιλόδοξη προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος που ψωνίζουν οι καταναλωτές.

Advertisement

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη φιλόδοξη στρατηγική της επιχείρησης για «άνοιγμα» στον κλάδο των τροφίμων όπως έγινε πρόσφατα με την εξαγορά της «Whole Foods Market» αλλά και με το άνοιγμα περίπου 12 βιβλιοπωλείων σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Σικάγο και η Νέα Υόρκη.

Για να ψωνίσουν από τα καταστήματα «Amazon Go» οι πελάτες πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή για smartphone και να σκανάρουν τον αντίστοιχο κωδικό QR του προϊόντος που επιλέγουν.

Οι καταναλωτές που ψωνίζουν παρέα, σκανάρουν τον κωδικό του ιδιοκτήτη του κινητού μια φορά για κάθε άτομο που εισέρχεται στο κατάστημα και οι αισθητήρες συνδέουν όλα τα μέλη της παρέας με το λογαριασμό.

Advertisement

Από εκεί και ύστερα, αναλαμβάνουν οι μηχανές, οι οποίες παρακολουθούν τα προϊόντα που αφαιρούνται από τα ράφια. Τα προϊόντα αυτά προστίθενται στην κάρτα αγορών και οι πελάτες χρεώνονται μόλις φύγουν.

Σε περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος ή αν ο πελάτης δεν μείνει ευχαριστημένος με κάποιο προϊόν, τότε μπορεί να πατήσει την επιλογή της επιστροφής χρημάτων («refund») και έτσι δεν τίθεται ως προϋπόθεση λήψης της αποζημίωσης η άμεση επιστροφή του προϊόντος στο κατάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Recode, η Amazon έχει ήδη κάνει συζητήσεις με τον δισεκατομμυριούχο στο Λος Άντζελες, Rick Caruso, προκειμένου να ανοίξει ένα κατάστημα Amazon Go στο τεράστιο πολυκατάστημά του, «The Grove» συνολικής επιφάνειας 600.000 τετραγωνικών ποδιών. Η Amazon απέφυγε να σχολιάσει το θέμα.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement