Θα εκπλαγείτε με τα οφέλη στην υγεία από τη νηστεία της Σαρακοστής. Αποτοξινώνει και αποτρέπει ακόμη και εγκεφαλικό

Advertisement

Η νηστεία της Σαρακοστής, κατά την οποία δεν καταναλώνεται κρέας και τα παράγωγά του, όπως αυγά, τυρί, γάλα, ούτε ψάρια, είναι μια καλή ευκαιρία για τον οργανισμό να αποτοξινωθεί.

Τα οφέλη της νηστείας όμως, δεν σταματούν στην αποτοξίνωση. Έρευνες δείχνουν, ότι βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, καταπολεμά φλεγμονές, αλλεργίες και άλλα.

Αποτοξίνωση: Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, περιέχουν λίπη και συστατικά που γεμίζουν τον οργανισμό τοξίνες. Έτσι, κατά τη διάρκεια της νηστείας που δεν καταναλώνονται ζωικά λίπη, σταδιακά οι τοξίνες αποβάλλονται και το σώμα καθαρίζει.

Advertisement

Πεπτικό σύστημα: Όταν δεν καταναλώνεται κρέας ή ψάρι, τροφές πιο βαριές για το στομάχι, το πεπτικό σύστημα διασπά ευκολότερα τις υπόλοιπες τροφές χωρίς να κουράζεται.

Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα: Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν αδιάλυτες φυτικές ίνες. Αυτές συμβάλλουν στη μείωση των λιπιδίων και της γλυκόζης στο αίμα και με αυτό τον τρόπο περιορίζονται τα προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Φλεγμονές: Η νηστεία είναι αποτελεσματικό μέτρο, ενάντια σε φλεγμονές του εντέρου και του στομάχου, όπως το έλκος ή η κολίτιδα.  Επιπλέον, οι τροφές που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της νηστείας περιορίζουν τα συμπτώματα παθήσεων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση και η δερματίτιδα.

Advertisement

Αρτηριακή πίεση: Αυξάνεται η διάσπαση γλυκόζης στο αίμα, οπότε ο οργανισμός αντλεί ενέργεια χωρίς να ανεβαίνουν τα επίπεδα παραγωγής ινσουλίνης.
Έτσι, μειώνονται οι τιμές σακχάρου στο αίμα, ενώ ρυθμίζεται η αρτηριακή πίεση.

Χοληστερίνη: Επειδή μειώνεται η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, παρατηρείται μείωση των επιπέδων χοληστερίνης.

Καρδιαγγειακές παθήσεις: Η αποχή από το κρέας, ρίχνει τα επίπεδα λιπιδίων, που συνδέονται με την υπέρταση και την πρόκληση καρδιακών προβλημάτων. Έρευνες δείχνουν, ότι όσοι νηστεύουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.

Advertisement

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι τα φρούτα και τα λαχανικά, των οποίων η κατανάλωση αυξάνεται κατά την περίοδο της νηστείας, μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, καθώς βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Πηγή:valueforlife.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement