Η Tesla θα δημιουργήσει γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα

Advertisement

Με την Tesla να έχει πλέον εταιρεία στην Ελλάδα, την Tesla Greece το ερώτημα είναι τι προτίθεται να κάνει η εταιρεία του Elon Musk στη χώρα μας. Η απάντηση είναι πως αρχικά θα δημιουργήσει ένα νέο γραφείο έρευνας και ανάπτυξης.

Η Tesla που έχει ομάδες σχεδιασμού και μηχανικών κυρίως στην έδρα της στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γερμανία, σύμφωνα με το εκπρόσωπο της Tesla, θα δημιουργήσει ένα νέο μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αναλάβει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τους ηλεκτροκινητήρες της.

Με την Tesla να μην πουλά επίσημα αυτοκίνητά της στη Ελλάδα, εκπρόσωπος της δήλωσε:

Advertisement

«Η Tesla θα δημιουργήσει ένα νέο μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, που θα αποτελείται από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών.

Η ομάδα αρχικά θα είναι σχετικά μικρή μιας και θα ξεκινήσει με μόλις 10 μηχανικούς. Αυτοί θα επικεντρωθούν αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ

Τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές των ηλεκτροκινητήρων της Tesla, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης (Principal Motor Designer), ο Κωνσταντίνος Μούρχας (Motor Design Engineer) και ο Βασίλης Παπανικολάου (Staff Motor Design Engineer), σπούδασαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Advertisement

Έτσι η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τους άριστους μηχανικούς που “παράγει” η Ελλάδα στο γραφείο που θα ανοίξει στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο εκπρόσωπος της Tesla πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό ταλέντο στην ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων, ενώ διαθέτει και άριστα πανεπιστήμια, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων.»

Πηγή:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement