F1: Ο Ricciardo στην κορυφή, την πρώτη ημέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη

Advertisement

Ο Daniel Ricciardo (Red Bull) τελείωσε την ημέρα στην κορυφή των χρόνων, 0,178” μπροστά από τον Valtteri Bottas (Mercedes).

Και οι δύο χρησιμοποίησαν τα μεσαία Pirelli, ενώ ο τρίτος ταχύτερος, ο Kimi Raikkonen, πέτυχε το χρόνο του με τα μαλακά λάστιχα στη Ferrari του.

O Nico Hulkenberg (Renault) παρέμεινε στην 4η θέση, λιγότερο από 4 δέκατα πίσω από τον Ricciardo, φορώντας και αυτός τη μεσαία γόμα ελαστικών. Ο Γερμανός έδωσε τη θέση του το απόγευμα στον Carlos Sainz.

Advertisement

O Ricciardo έβαλε τη Red Bull στην πρώτη θέση και του πίνακα του αριθμού γύρων, καθώς ήταν ο μόνος που συμπλήρωσε τριψήφιο αριθμό, 105 συνολικά.

Η Renault RS18 πλησίασε περισσότερο στο να ξεπεράσει τους 100 γύρους, αφού οι Hulkenberg και Sainz συμπλήρωσαν 99 συνολικά.

Αφού έχασε τρεις ώρες το πρωί στο γκαράζ, ο Fernando Alonso ανέβηκε στην 5η θέση των χρόνων το απόγευμα, σημειώνοντας ένα 1’ 21” 339 με τα πολύ μαλακά λάστιχα στη McLaren του.

Advertisement

Ο Sainz (φωτ. κάτω) ήταν ο ταχύτερος από όσους έτρεξαν μόνο το απόγευμα, καταλήγοντας στην 6η θέση του πίνακα, μπροστά από τον Lewis Hamilton που συμπλήρωσε 25 γύρους αφού πήρε το τιμόνι της Mercedes από τον Bottas.

Οι Brendon Hartley και Lance Stroll κατέληξαν στην 8η και την 9η θέση αντίστοιχα χάρη στους χρόνους τους από το πρωί, ενώ ο Romain Grosjean (Haas) πέτυχε μια μικρή βελτίωση το απόγευμα. Ο Γάλλος ήταν τελικά 10ος, μπροστά από τον Marcus Ericsson (Sauber).

Advertisement

O Nikita Mazepin δεν έτρεξε καθόλου το απόγευμα μετά το τετακέ που είχε κάνει το πρωί με τη νέα Force India VJM11. Ο Ρώσος κατέληξε στη 12η θέση του πίνακα των χρόνων.

Τελευταίος ήταν ο άλλος Ρώσος «ρούκι», ο Sergey Sirotkin, που αντικατέστησε το απόγευμα τον Stroll στο τιμόνι της Williams, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει έναν αντιπροσωπευτικό χρόνο.

ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ:

Advertisement

Πηγή:drive.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement