Όσκαρ 2018: Δείτε το βίντεο της μεταμόρφωσης του Γκάρι Όλντμαν [βίντεο]

Αν υπάρχει ένα σίγουρο Όσκαρ για την «Πιο Σκοτεινή Ώρα» πέρα από εκείνο που θα πάρει ο Γκάρι Όλντμαν στην κατηγορία του Α’ Ανδρικού Ρόλου, είναι εκείνο του μακιγιάζ.

Ο άνθρωπος που ανέλαβε να μεταμορφώσει τον Βρετανό ηθοποιό σε Ουίνστον Τσόρτσιλ είναι ο Ιάπωνας Καζουχίρο Τσούτζι και το βίντεο που ακολουθεί αποκαλύπτει το μέγεθος και της δυσκολία της δουλειάς του.

Ο Τσούτζι, που έχει στο βιογραφικό του – ανάμεσα σε πολλά άλλα – τις μεταμορφώσεις του Μπραντ Πιτ στην «Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», προσπάθησε να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στους δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, έτσι ώστε ο Όλντμαν να μην «χάνεται» πίσω από το βαρύ μακιγιάζ.

Βλέπουμε τα προσθετικά να βάφονται προσεκτικά με αερογράφο και τις σπασμένες φλέβες να φιλοτεχνούνται με πινέλο ξανά και ξανά κάθε μέρα, καθώς μετά την αφαίρεσή τους τα επιθέματα ήταν άχρηστα και έπρεπε να ετοιμαστούν καινούργια.

Στις 48 συνεχόμενες ημέρες γυρισμάτων που απαιτήθηκαν για το ρόλο του Όλντμαν, ο ηθοποιός πέρασε στην καρέκλα του μακιγιάζ κάπου 200 ώρες!

Πηγή:reader.gr

Δείτε και αυτά: