Ο εισαγγελέας είχε πει «όχι» στην άδεια οπλοφορίας του Ιβάν Σαββίδη!

Όπως προκύπτει από την προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελία

Advertisement

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο προκύπτει από την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας και οδήγησαν στη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου.

Όπως προκύπτει, ο εισαγγελέας, με έγγραφό του στις 17 Αυγούστου του περασμένου έτους και απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας οπλοφορίας στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έγκριση της άδειας οπλοφορίας απαιτείται η θετική εισήγηση του αστυνομικού διευθυντή και ενός ψυχολόγου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η γνωμάτευση του εισαγγελέα ζητείται μεν, αλλά δεν είναι δεσμευτική.

Advertisement

Έτσι, η Αστυνομία ζήτησε στις 7 Αυγούστου 2017 την άποψη του εισαγγελέα. Στις 17 Αυγούστου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απάντησε γραπτώς στην Κρατική Ασφάλεια/Τμήμα Όπλων ότι η εισήγησή του είναι αρνητική. Το σκεπτικό ήταν ότι «δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι προς τούτο», διότι ο Σαββίδης έχει ήδη ιδιωτική φρουρά.

Σε κάθε περίπτωση, η άδεια οπλοφορίας προκύπτει ότι είναι νόμιμη, ωστόσο, καθώς φαίνεται, μπαίνει εκ νέου στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας, έπειτα απ’ όσα έγιναν στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement