Η Atari αποκαλύπτει τη νέα κονσόλα της

Advertisement

25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αποτυχημένου Atari Jaguar, η εταιρεία κάνει αυτή την εβδομάδα τα αποκαλυπτήρια της νέας της παιχνιδομηχανής.

Χθες άρχισε στο Σαν Φρανσίσκο το Game Developers Conference και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή. Εκεί θα παρουσιαστεί το Atari VCS (Video Computer System) και όχι Ataribox όπως πολλοί το έλεγαν μέχρι τώρα.

Στη δεκαετία του ΄80 παραπέμπει και το λογότυπό του

Advertisement

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς παρακάτω, στη μοναδική νέα φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την εταιρεία, υπάρχουν δύο χειριστήρια (ασύρματα κατά πάσα πιθανότητα), ένα παρόμοιο με τα σημερινά και ένα πιστό αντίγραφο του πρωτότυπου που συνόδευε την παιχνιδομηχανή πριν από 40 περίπου χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συγκεκριμένη παιχνιδομηχανή θα παίζει όλα τα κλασικά παιχνίδια της εταιρείας, αλλά δεν θα περιορίζεται μόνο σε αυτά.

Advertisement

Θα διαθέτει έναν custom επεξεργαστή AMD, κάρτα γραφικών Radeon και λειτουργικό σύστημα με βάση το Linux για να είναι συμβατό και με παιχνίδια που κυκλοφορούν για υπολογιστές.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με το αν τα παιχνίδια θα διατίθενται από την Atari ή θα μπορεί κάποιος να τα κατεβάσει από το stream.

Άγνωστη είναι και η ημερομηνία κυκλοφορίας, η οποία ωστόσο δεν πρέπει να είναι και πολύ μακριά, καθώς μέσα στον Απρίλιο αναμένεται η ανακοίνωση για τις προπαραγγελίες.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement