Αυτό είναι το μικρότερο (και πιο χαριτωμένο) ξενοδοχείο του κόσμου [εικόνες]

Advertisement

Αν σας αρέσουν τα μικρά σπίτια και οι μικροί χώροι, τι θα λέγατε να γνωρίσετε και ένα… μικρό ξενοδοχείο; Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι απλώς μικρό, αλλά θεωρείται και το μικρότερο στον κόσμο. Ο λόγος για το Eh’häusl που βρίσκεται στην πόλη του Άμπεργκ, στη Γερμανία.

Βρίσκεται «στριμωγμένο» ανάμεσα σε δύο κτίρια.

«Στριμωγμένο» ανάμεσα σε δύο μεγαλύτερα κτίρια, ίσως θα είναι δύσκολο να το αναγνωρίσετε αν απλώς περνάτε από έξω. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, θα σας πούμε το εξής: η είσοδός του έχει φάρδος μόνο 2.5 μέτρα, ενώ ο συνολικός χώρος του ξενοδοχείο είναι 53 τ.μ. Μπορείτε, λοιπόν, να καταλάβετε για ποιο λόγο, σύμφωνα με τα Guinness World Records, θεωρείται το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο.

Το υπέροχο καθιστικό.
Περιλαμβάνει τζάκι, μεγάλη τηλεόραση και είναι ιδιαίτερα κομψό.

Η μικροσκοπική μονάδα διαθέτει ένα φουαγιέ, καθιστικό, τζάκι, μπάνιο, υπνοδωμάτιο και ένα υδρομασάζ. Η μέγιστη χωρητικότητα είναι… 2 άτομα, αυτός όμως είναι και ο λόγος που είναι ιδανικό για ένα ταξίδι του μέλιτος ή μια ρομαντική απόδραση.

Advertisement
Μια υπέροχη γωνιά όπου οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν ένα ήσυχο γεύμα.

Το όνομά του «Eh’häusl» μεταφράζεται ως «το σπίτι του γάμου». Την εποχή που χτίστηκε – το 1728 – το συμβούλιο της πόλης ζητούσε από τα ζευγάρια που σχεδίαζαν να παντρευτούν να βγάλουν ένα πιστοποιητικό ιδιοκτησίας. Πρακτικά αυτό σήμαινε πως για να παντρευτεί κάποιος έπρεπε να έχει στην ιδιοκτησία του κάποιο κομμάτι γης.

Για να πετύχει και να εφαρμοστεί η νομοθεσία, ένας έξυπνος έμπορος έβαλε, στην κυριολεξία, δύο τοίχους και μια στέγη σε ένα δρομάκι φάρδους 2.5 μέτρων που χώριζε δύο σπίτια. Το σχέδιο πέτυχε και το «Eh’häusl» συνέχισε να πωλείται στις επόμενες νύφες και γαμπρούς, ώστε να λειτουργήσει ως απόδειξη ιδιοκτησίας.

Ποιος δεν θα ήθελα να περάσει τη νύχτα του σε αυτό το πολύ ζεστό υπνοδωμάτιο;

 

Advertisement
Μπορεί το μπάνιο να είναι μικρό, αλλά σίγουρα δεν του λείπει η καλή αισθητική.

Η παράδοση αυτή κάποια στιγμή έφτασε στο τέλος της και το 2008, το σπίτι αυτό ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε στο χαριτωμένο και φιλόξενο μικρό ξενοδοχείο που είναι σήμερα. Το «Eh’häusl» ενοικιάζεται στην τιμή των 240 ευρώ την ημέρα. Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε σε ποιο μέρος να περάσετε το μήνα του μέλιτος, μην παραλείψετε να βάλετε και το Eh’häusl στη λίστα με τις επιλογές σας!

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement