Διοικήτρια νοσοκομείου έπαιρνε επί 23 χρόνια τη σύνταξη του πατέρα της!

Advertisement

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι υπάλληλος νοσοκομείου της Πάτρας έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της επί 23 χρόνια. Το ποσό που της καταλογίστηκε ήταν 58.505 ευρώ (χωρίς προσαυξήσεις) και κλήθηκε να το καταβάλει με τη συνταξιοδότησή της ως εργαζόμενη σε δημόσιο νοσοκομείο.

Δημοσιοποιεί, δε, και την απόφαση καταλογισμού από το υπουργείο Οικονομικών. Από τον μισθό της διοικήτριας, της παρακρατούν 266 ευρώ τον μήνα, το οποίο αποδίδεται στην Εφορία, για να εξοφλήσει εντόκως τα οφειλόμενα.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η εν λόγω υπάλληλος διορίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση διοικήτρια άλλου νοσοκομείου της Πάτρας, θέση στην οποία παραμένει και σήμερα, παρά τη συγχώνευση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Advertisement

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για ρουσφέτια και κομματισμό, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει το κράτος “κομματικό μαγαζί – γωνία”…

Καταγγέλλει δε πώς η διοικήτρια απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από το ελληνικό Δημόσιο, «…την ώρα που οι Εφορίες ξεζουμίζουν φουκαράδες και η κυβέρνηση δεν διστάζει να εκπλειστηριάζει διαρκώς πρώτες κατοικίες».

Σημειώνει πως η κυβέρνηση έχει “τσακίσει” 800 διευθυντές, υποδιευθυντές, προϊσταμένους τμημάτων νοσοκομείων σε σύνολο 2.100 θέσεων. Ως μοναδικό τους “ελάττωμα” – αναφέρει – θεωρήθηκε το ότι δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ:

Advertisement

«Δεν λαμβάνουν υπόψη τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των στελεχών. Με μία αράδα αποφασίζουν δεκάδες καθαιρέσεις. Τσαλακώνουν καριέρες, σπουδές, προσόντα για την εξυπηρέτηση των ημετέρων», υπογραμμίζεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement