Αλλάζει ο τρόπος που διατηρούνται αρχεία κλήσεων και μηνυμάτων στο Facebook

Advertisement

Από το Facebook δημοσίευσαν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στις οποίες προχώρησαν, όσον αφορά στην αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων των χρηστών τους. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο το κοινωνικό δίκτυο καταγράφει και διατηρεί το ιστορικό των τηλεφωνικών κλήσεων και των μηνυμάτων των χρηστών του.

Όσοι χρησιμοποιούν το Messenger ή το Facebook Lite σε Android, μπορούν να συμφωνήσουν στο να διατηρείται ιστορικό των κλήσεων και των μηνυμάτων τους. Με τη χρήση του ιστορικού, η πλατφόρμα θα δίνει προτεραιότητα σε όσες από τις επαφές τους οι χρήστες επικοινωνούν περισσότερο, όπως δήλωσαν από την εταιρεία.

Επίσης, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί καταγραφής των κλήσεων και των γραπτών μηνυμάτων, από την εταιρεία σημείωσαν πως επαναξέτασαν τη συγκεκριμένη λειτουργία και επιβεβαίωσαν εκ νέου πως δεν καταγράφεται το περιεχόμενο των επικοινωνιών – παρά μόνο μεταδεδομένα.

Advertisement

Επιπλέον, από το Facebook δήλωσαν πως θα διαγράφουν το ιστορικό των κλήσεων και των μηνυμάτων που είναι παλιότερα από ενός έτους. Παράλληλα, πως θα καταγράφονται μόνο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία των επικοινωνιών που θα εξυπηρετούν την παραπάνω λειτουργία. Επομένως, στοιχεία όπως η διάρκεια των κλήσεων δεν θα αποθηκεύονται.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement