Αυτά είναι συμπτώματα που οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να αγνοούν

Advertisement

Πολλές φορές συμβαίνει το σώμα μας να μας δίνει κάποια σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Όμως οι γρήγοροι ρυθμοί, οι πολλές απαιτήσεις και η έλλειψη χρόνου τις περισσότερες φορές μας εμποδίζουν να ακούσουμε το σώμα μας με μεγαλύτερη προσοχή.

Αποτελεί αναγκαιότητα όμως κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα να μας κινητοποιήσουν, καθώς μπορεί να κρύβουν σοβαρές παθήσεις. Ας δούμε κάποια συμπτώματα που αφορούν τις γυναίκες και δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να τα αγνοούμε.

Πρησμένο στήθος ή στήθος με δυσχρωμία
Το μακροχρόνιο πρήξιμο δεν είναι φυσιολογικό. Επίσης όταν εμφανίζονται κόκκινα σημάδια στο στήθος ή αντιμετωπίζουμε ένα ξαφνικό πρήξιμο, θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθούμε σε έναν γιατρό, καθώς αυτά τα συμπτώματα μπορούν να αποτελούν ενδείξεις για καρκίνο του μαστού.

Advertisement

Φούσκωμα στην κοιλιά
Αν το πρήξιμο ή το φούσκωμα στην κοιλιά κρατά πάνω από μια εβδομάδα, τότε μπορεί να αποτελεί ένα πρώτο σημάδι για τον καρκίνο των ωοθηκών. Εάν επίσης συνοδεύεται από αίσθηση γρήγορου κορεσμού, δυσκολίες στην πέψη, ανάγκη συχνής ούρησης και επίμονη έλλειψη ενέργειας, τότε πραγματικά θα πρέπει να σπεύσουμε να ζητήσουμε τη γνώμη ενός ειδικού.

Αλλαγή χρώματος στα κόπρανα και εμφάνιση αίματος
Η διαφοροποίηση στο χρώμα και η εμφάνιση αίματος συνήθως αποτελούν συμπτώματα αιμορραγίας το γαστρεντερικό σωλήνα. Η εμφάνιση αίματος σε μια γυναίκα μπορεί να οφείλεται σε αιμορροΐδες, έλκη, εκκολπωματίτιδα, φλεγμονή του εντέρου αλλά και  σε καρκίνο.

Λαχάνιασμα
Όταν εμφανίζεται λαχάνιασμα μετά από ήπια δραστηριότητα αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο σημάδι προβλήματος στην καρδιά και τους πνεύμονες. Η δύσπνοια, γιατί αυτό είναι το λαχάνιασμα το ασυνήθιστο, μπορεί να έχει να κάνει με την απόφραξη των αρτηριών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή. Αν εκτός από τη δύσπνοια υπάρχει πόνος στο στήθος, ναυτία και σύγχυση, τότε άμεσα πρέπει να φτάσετε στο νοσοκομείο.

Advertisement

Συνεχής κούραση
Μια αίσθηση κούρασης η οποία συνεχίζεται παρότι ξεκουράζεστε, μπορεί να αποτελεί σημάδι προειδοποίησης για ιατρικά προβλήματα, όπως είναι η κατάθλιψη, η αναιμία, ο καρκίνος και το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης . Εάν έχουμε την εμφάνισή συμπτωμάτων όπως δυσκοιλιότητα, μυϊκή αδυναμία , χλωμό δέρμα  ή ξηροδερμία τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό και να κάνετε ειδικές εξετάσεις μήπως πίσω απ’ αυτά τα συμπτώματα υπάρχει υποθυρεοειδισμός.

Ανωμαλίες του κύκλου και πόνοι κατά τη διάρκεια της περιόδου
Αυτά τα συμπτώματα πρέπει να μας οδηγούν ταχύτατα στο γυναικολόγο, καθώς μπορεί να σχετίζονται με μια πυελική φλεγμονώδη νόσο, με ινομυώματα, ενδομητρίωση ή κάποια κύστη στις ωοθήκες. Η ύπαρξη μιας διαφορετικής οσμής, η άισθηση στην περιοχή του κόλπου που συνοδεύεται από περίεργες κολπικές επικρίσεις πρέπει να μας κινητοποιούν, καθώς μπορεί να σημαίνει για την γυναίκα την ύπαρξη μιας μορφής κολπίτιδας.

Αίμα ή οξύς πόνος κατά τη διάρκεια της επαφής
Εάν έχουμε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα ή και τα δύο, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη φλεγμονής, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει καρκίνος του τραχήλου η καρκίνος του κόλπου.

Advertisement

Όλα τα παραπάνω συμπτώματα δεν θα πρέπει να διαφεύγουν της προσοχής μας. Θα πρέπει άμεσα να ζητάμε την συνδρομή ειδικού για να μπορούμε να προλάβουμε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement