Κάποιος έφτιαξε το ακριβέστερο αντίγραφο του KITT – Χρειάστηκε δυόμισι χρόνια, 2.000 ώρες δουλειάς και $50.000 [βίντεο]

Advertisement

Μια σειρά που έκανε θραύση στην δεκαετία του 1980 με τον Μάικλ Νάιτ και τον «διαστημικό» ΚΙΤΤ, το φουτουριστικό αυτοκίνητό του που ήταν βασισμένο σε μια Pontiac Trans Am του 1982.

Ο ΚΙΤΤ τα είχε όλα: Νοημοσύνη, εξυπνάδα, αυτονομία, Λειτουργίες που τότε ήταν απλώς προϊόντα φαντασίας, όπως το μοριακά συγκολλημένο αμάξωμα, το Turbo Boost, η σύνθεση φωνής, τα προγράμματα λειτουργίας Pursuit (καταδίωξης), Silent (αθόρυβο), Surveillance (παρακολούθησης) μέχρι και… εκτινασσόμενο κάθισμα.

Ο Κρις Μπλάσιους φρόνισε με πολλή δουλειά (πάνω από 2.000 ώρες προσωπικής εργασίας) και 50.000 δολάρια να φτιάξει την ακριβέστερη ρέπλικα του αυτοκινήτου του Knight Rider.

Advertisement

«Είχα πει στους γονείς μου, όταν ήμουν 6 ετών, ότι κάποια μέρα θα είχα έναν ΚΙΤΤ. Μάλιστα τους ικέτευσα να μου πάρουν μια καινούργια Trans Am του ’82 και να τη φυλάξουν μέχρι να βγάλω δίπλωμα – επειδή ήταν νέο μοντέλο τότε. Μου είπαν ότι θα μεγάλωνα και θα το ξεπερνούσα… αλλά ποτέ δεν το έκανα», λέει ο Blasius.

Μεγάλος πια, επένδυσε πάνω από δυόμισι χρόνια, 2.000 ώρες δουλειάς και $50.000 για να φτιάξει το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να είναι αντάξιο του ίδιου του Michael Knight. Μάλιστα, φρόντισε να κάνει το αυτοκίνητο εύκολο και ασφαλές στην οδήγηση – αντίθετα από άλλες ρέπλικες του ΚΙΤΤ.

Αξίζει να δείτε όλο το video των 11’ 35” για να καταλάβετε τι χρειάστηκε ώστε να γίνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τόσο ξεχωριστό. Ο Blasius λέει ότι δεν θα σκεπτόταν να το πουλήσει κάτω από $100.000, αλλά για κάποιους ίσως να αξίζει ακόμη περισσότερο.

Advertisement

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement