Πέθανε ο «σκληρός» λοχίας του «Full Metal Jacket», Ronald Lee Ermey [βίντεο]

Advertisement

Πέθανε ο ηθοποιός Ronald Lee Ermey, σε ηλικία 74 ετών.

Ο γνωστός ηθοποιός κατέληξε την Κυριακή σε νοσοκομείο της Santa Monica στην California, έπειτα από πνευμονική εμβολή, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του.

Ο Ronald Lee Ermey γεννήθηκε το 1944 στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ίδιος δεν ήταν πεζοναύτης μόνο στην οθόνη, αλλά υπηρέτησε σαν εκπαιδευτής στο κέντρο εκπαίδευσης του Σαν Ντιέγκο, στη συνέχεια υπηρέτησε στο Βιετνάμ και την Ιαπωνία.

Advertisement

Ο ρόλος που τον ανέδειξε ως ηθοποιό ήταν του αρχιλοχία Χάρτμαν (Gunnery Sergeant Hartman) στην ταινία «Full Metal Jacket» του Στάνλει Κιούμπρικ.

Σε αυτή, υποδύεται ένα σκληρό εκπαιδευτή, ο οποίος εξευτελίζει σε έσχατο σημείο τους νεοσυλλέκτους σε μία προσπάθεια να τους «χαλυβδώσει» ώστε να είναι έτοιμοι για σκληρές μάχες στο Βιετνάμ.

Ο Ermey αρχικά είχε προσληφθεί ως σύμβουλος στην ταινία, ωστόσο αυτοπροτάθηκε στον Κιούμπρικ για τον ρόλο. Το πηγαίο ταλέντο του και η ικανότητά του στον αυτοσχεδιασμό εντυπωσίασε τον μεγάλο σκηνοθέτη ο οποίος αμέσως του έδωσε το ρόλο.

Advertisement

Οι σκηνές με το «κατσάδιασμα» στους νεοσύλλεκτους που έμειναν στην ιστορία ήταν αυτοσχεδιασμοί, ενώ για να ολοκληρωθούν οι σκηνές χρειάζονταν μόνο 2-3 λήψεις, πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο για τον Κιούμπρικ.

Ο Ermey μαζί με τον Vincent d’onofrio που ενσαρκώνει τον οπλίτη Pyle στην ταινία, χάρισαν μερικές από τις πιο σκληρές και αληθοφανείς σκηνές στον κινηματογράφο.

Ο γνωστός ηθοποιός είχε παντρευτεί το 1975 την αγαπημένη του Nila, με την οποία είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement