Η νέα λιμουζίνα του Πούτιν [βίντεο]

Advertisement

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν άλλαξε τη λιμουζίνα που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά του προτιμώντας ένα νέο ρωσικό μοντέλο, εγκαταλείποντας τα εισαγόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος.

Η νέα ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα κατά τη μεταφορά του Πούτιν από το γραφείο του έως το Κρεμλίνο όπου ορκίστηκε για μια τέταρτη θητεία πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα προϊόντα και την τεχνολογία, μια τάση που ενισχύθηκε μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση εναντίον της Μόσχας.

Advertisement

Κίνηση παίρνει από έναν turbo V12 κινητήρα που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche Engineering που αποδίδει 850 ίππους. Για τα ηλεκτρονικά συστήματα υπάρχει συνεργασία και με τη Bosch, ενώ η μετάδοση βασίζεται σε έναν ρωσικής έμπνευσης και εξέλιξης 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Είναι θωρακισμένη και αντέχει ακόμα και σε επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο, διαθέτει παροχή για ενδεχόμενη επίθεση με χημικά όπλα, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται και φιάλες αίματος, σε περίπτωση που ο πρόεδρος χρειαστεί περίθαλψη.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement