Ολόκληρο νησί με τρία σπίτια πωλείται έναντι 4,6 εκατομμυρίων ευρώ [εικόνες]

Advertisement

Μήπως πάντα ονειρευόσασταν να γίνεται ιδιοκτήτης ενός νησιού; Και μάλιστα που θα διαθέτει όχι ένα, αλλά τρία σπίτια;

Το νησί Κάουλμπαχ, που βρίσκεται λίγο έξω από τη νότια ακτή της Νέας Σκωτίας στον Καναδά, διαθέτει πάνω από 57 στρέμματα γης και σχεδόν 2 χιλιόμετρα ακτογραμμής και πωλείται για 4,6 εκατομμύρια ευρώ.

Το προστατευμένο καταφύγιο διαθέτει ένα σπίτι 1.000 τετραγωνικών μέτρων αλλά και ένα παραθαλάσσιο εξοχικό οίκημα, μια αγροικία και το σημαντικότερο, ένα αγκυροβόλιο με ένα μηχανοκίνητο σκάφος και ένα ιστιοφόρο.

Advertisement

Το κεντρικό σπίτι διαθέτει 11 υπνοδωμάτια, εννέα μπάνια και επτά τζάκια για να βεβαιωθείτε ότι δε θα κρυώσετε και θα νιώσετε άνετα στο δύσκολο χειμώνα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχει ακόμη και ένα υπαίθριο τζάκι για να μπορείτε να συνεχίσετε τα πάρτι σας στον καθαρό αέρα μετά τη δύση του ηλίου και την πτώση της θερμοκρασίας.

Advertisement

Το αγρόκτημα των τριών υπνοδωματίων, είναι επίσης ευρύχωρο (110 τετραγωνικά μέτρα) ενώ το πανέμορφο σπιτάκι δίπλα στη θάλασσα είναι εξοπλισμένο με μπαρ και μια ωραία βεράντα με μοναδική θέα.

Το νησί έχει πολλά λιβάδια για να απολαμβάνετε τα πικ νικ σας και μεγάλες δασικές εκτάσεις για βόλτες στη σκιά.

Advertisement

Το Κάουμπαχ πήρε το όνομά του από τους σημερινούς του ιδιοκτήτες που έχτισαν το σπίτι το 2002, αλλά πιο πριν ονομαζόταν νησί Χέισλερ διότι ανήκε στους Ρούμπι και Φλόρενς Χέισλερ. Το ζευγάρι έζησε εκεί από την δεκαετία του ‘50, προτού αποφασίσει να μετακομίσει στην ηπειρωτική χώρα το 1970 και το πουλήσει έναντι 11.000 δολαρίων Καναδά.

Η Μαριάνα Κόουαν, από το μεσιτικό γραφείο Coldwell Banker Supercity Realty, λέει: «Δεν είχαν παιδιά, ήταν μόνο οι δυο τους, είχαν δύο αγελάδες, βοοειδή, χοίρους και κοτόπουλα.

Advertisement

Δεν είχαν ρεύμα εκείνη τη εποχή και χρησιμοποιούσαν κηροζίνη και οι δύο φάροι του νησιού επίσης δούλευαν με κηροζίνη».

Σήμερα όμως, το νησί είναι εξοπλισμένο με ρεύμα. Ένα υποθαλάσσιο καλώδιο τροφοδοσίας από την ηπειρωτική χώρα φέρνει ηλεκτρική ενέργεια, ενώ διαθέτει επίσης υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο και δορυφορική τηλεόραση.

Advertisement

«Ο αγοραστής γι’ αυτό το ακίνητο θα είναι πιθανώς κάποιος που του αρέσει η ιδιωτικότητα και που εκτιμά την ποιότητα» πρόσθεσε η Κόουαν.

Advertisement

Το νησί απέχει ελάχιστα με βάρκα από το διάσημο παραθαλάσσιο χωριό Τσέστερ του 18ου αιώνα, το οποίο διαθέτει θέατρο, γήπεδο γκολφ και φυσικά ένα γιοτ κλαμπ, ενώ η γειτονική πόλη Μαχόν Μπέι φιλοξενεί πολυάριθμα πολιτιστικά φεστιβάλ όλο το χρόνο.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement