«Αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά», κατέθεσε ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο

Advertisement

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ. όμως δεν “άκουσε” το τιμόνι».

Αυτά φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων, κατά την προανακριτική διαδικασία ο 64χρονος Δ.Α., οδηγός της νταλίκας που τα ξημερώματα της Τετάρτης προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα -με δύο νεκρούς και μία βαριά τραυματία- στη λεωφόρο Κηφισού. Ο 64χρονος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος αλλά και πλημμελήματος για:

* Διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών, πράξη από την οποία προήλθε θάνατος,
* Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή,
* Σωματική βλάβη από αμέλεια,
* Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού,
* Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Advertisement

Το βαρύ όχημα, προκειμένου να ελεγχθούν οι ισχυρισμοί του για βλάβη, θα ελεγχθεί από πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο Δ.Α. ζήτησε και πήρε παράταση για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τον «καίνε» οι αυτόπτες μάρτυρες – Τι κατέθεσαν

Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματίσει το Α’ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που βρίσκονται ο οδηγός τους μοιραίου οχήματος.

Advertisement

Σύμφωνα με αυτές ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές πως βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης. «Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενώ μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες», φέρεται να καταθέτει ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας να αναφέρει: «Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα. Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού. Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος».

«Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα», αναφέρει στην έκθεση του αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο μετά το τροχαίο δυστύχημα.

Advertisement

Στο… μικροσκόπιο τα έγγραφα του βαρέως οχήματος

Προβληματικά είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα έγγραφα της νταλίκας που οδηγούσε ο 65χρονος, καθώς προκύπτει ότι ο αριθμός πλαισίου του οχήματος δεν έχει καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της Αστυνομίας, ενώ το βαρύ όχημα δεν είχε ασφαλιστήριο, δελτίο ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου, τσιπ κ.ά.

Τέλος, ο 64χρονος Δ.Α. μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχε εντοπιστεί στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισός, είχε εντοπιστεί και πάλι από αστυνομικούς της Τροχαίας να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια αλκοόλ και του είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement