Αυτά είναι τα ουίσκι του 1 εκατ. δολαρίων [βίντεο]

Advertisement

Ένα σπάνιο ουίσκι Macallan πουλήθηκε έναντι 1,01 εκατ. δολαρίων από τον οίκο Bonhams στο Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή, σπάζοντας το ρεκόρ για το πιο ακριβό μπουκάλι που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία.

Το μπουκάλι πουλήθηκε δύο φορές πάνω από την υψηλή εκτίμηση των 573.000 δολαρίων. Η τελική τιμή αντιστοιχεί σε 13.466 δολάρια ανά χιλιοστόλιτρο για τα 75 ml του μπουκαλιού. Πρόκειται για ένα από τα 12 που κυκλοφόρησαν το 1986, ύστερα από 60 χρόνια παλαίωσης του ουίσκι.

Το ρεκόρ όμως κράτησε μόλις λίγες ώρες. Ένα δεύτερο μπουκάλι, επίσης από το vintage του 1926, έπιασε 1,1 εκατ. δολάρια στην ίδια δημοπρασία, με την τιμή ανά χιλιοστόλιτρο να φτάνει τα 14.466 δολάρια.

Advertisement

Οι τιμές των ουίσκι έχουν εκτοξευθεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, καθώς αγοραστές αναζητούν σπάνια μπουκάλια από τη Σκωτία, ανάμεσά τους τα Dalmore και Port Ellen, καθώς και από τα ιαπωνικά αποστακτήρια Karuizawa και Yamazaki.

Ο Ντάνιελ Λαμ, υπεύθυνος κρασιών και ουίσκι στον οίκο Bonhams του Χονγκ Κονγκ, επισήμανε ότι το ουίσκι ξεπέρασε ακόμη και το πιο πολυπόθητο γαλλικό κρασί από τη Βουργουνδία, το Domaine de la Romanee-Conti, που ανέβηκε περίπου 30% τον τελευταίο χρόνο. Την ίδια περίοδο, τα ουίσκι Macallan από 18 ετών και πάνω έχουν διπλασιάσει την αξία τους, σημείωσε.

Advertisement

Το προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία ήταν και πάλι στο Χονγκ Κονγκ το 2014 για ένα εξάλιτρο μπουκάλι Macallan 60 ετών. Εκείνο το μπουκάλι ήταν 8 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πωλήθηκε την Παρασκευή.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement