Οι πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού – Χαλαρώνει, φρεσκάρει την αναπνοή, βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος και ενυδατώνει

Advertisement

Είναι επαληθευμένες οι ιαματικές και χαλαρωτικές ιδιότητες του λεμονιού. Το πολύτιμο εσπεριδοειδές έχει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων και τα ευεργετικά του αποτελέσματα δεν περιορίζονται στην κατανάλωσή του στη μαγειρική. Πολλές από τις  ωφέλειες του λεμονιού αξιοποιούνται όταν διατηρούμε ένα λεμόνι στο υπνοδωμάτιο.

Το λεμόνι στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας ανανεώνει τον αέρα του χώρου και προσδίδει μία σπίθα φρεσκάδας και ευωδίας.

Κόψτε λοιπόν μερικές φέτες λεμονιού και βάλτε τις σ’ ένα μπολ νερού στο κομοδίνο. Τα αιθέρια αρωματικά του έλαια ευωδιάζουν το χώρο και διευκολύνουν την αναπνοή– κάτι που ωφελεί ιδιαίτερα ανθρώπους οι οποίοι ταλαιπωρούνται από αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, αλλεργίες ή κρυολογήματα.

Advertisement

Η αποσυμφορητική δράση του αρωματικού λεμονιού διευκολύνει την καλύτερη οξυγόνωση του σώματος με αγχολυτικά και χαλαρωτικά αποτελέσματα.

Συνίσταται, λοιπόν, ως μέσο για την καταπολέμηση διαταραχών του ύπνου, όπως είναι η αϋπνία.

Είναι γεγονός ότι τα λεμόνια είναι θησαυροί βιταμίνης C. Η χρήση του λεμονιού στη μαγειρική και το νερό καταπολεμά τις κοινές λοιμώξεις, τη γρίπη και το κρυολόγημα χάρη στην αντιμικροβιακή και αντισηπτική του δράση.

Advertisement

Το λεμόνι συμβάλλει στην υγιή κινητικότητα του εντέρου και την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Η πατροπαράδοτη συνταγή του τσαγιού με λεμόνι παραμένει ο αποτελεσματικότερος εχθρός του πονόλαιμου. Το λεμόνι είναι ένα φυσικό αντισηπτικό και η περιεκτικότητά του σε κιτρικό οξύ καταπραΰνει  τον πόνο και τη φλεγμονή, ενώ έχει αποχρεμπτική δράση.

Την ίδια στιγμή, όντας ενυδατικό, το λεμόνι προστατεύει από την αφυδάτωση και τον ερεθισμό του λαιμού και της μύτης, με αποτέλεσμα να ανακουφίζει τον πόνο και τις ενοχλήσεις.

Advertisement

Πίνοντας νερό με λεμόνι, διευκολύνεται η πέψη και η αποτοξίνωση του οργανισμού από βλαβερές ουσίες.

Ο μεταβολισμός της τροφής επιτελείται πιο αργά και αποτελεσματικά πίνοντας νερό που περιέχει λεμόνι. Το λεμόνι ενισχύει τον μεταβολισμό και το αίσθημα κορεσμού, κάτι που καθιστά υποβοηθητικό στην προσπάθεια για απώλεια περιττών κιλών.

Καταναλώνοντας τακτικά το λεμόνι θα διαπιστώσετε πως τα οφέλη του δεν περιορίζονται στο σώμα και τη λειτουργία του οργανισμού. Πράγματι, ευνοούνται επίσης και η ψυχική διάθεση και η ενέργεια.

Advertisement

Συνοπτικά, το λεμόνι μεταξύ άλλων: χαλαρώνει, καταπραΰνει την ένταση, εξαγνίζει την ατμόσφαιρα και τον οργανισμό, φρεσκάρει την αναπνοή, βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος και ενυδατώνει.

Είναι εντομοαπωθητικό και μειώνει τις ναυτίες και τον εμετό.

Με άλλα λόγια, είναι ένα δώρο της φύσης, το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε σε μία μεγάλη γκάμα χρήσεων.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement