Επίσημο: Ενιαίες εφαρμογές για όλες τις συσκευές της ανακοίνωσε η Apple

Advertisement

Το όνειρο των προγραμματιστών πραγματικότητα φάνηκε να κάνει η Apple κατά το ετήσιο συνέδριο των WWDC 2018 στην Καλιφόρνια ανακοινώνοντας επιτέλους ότι θα συνδυάσει τα διαφορετικά λογισμικά συστήματα που υποστηρίζουν τις εφαρμογές για iPhone και Mac, δημιουργώντας ένα ενιαίο, ευρύτερο και πιο ελκυστικό οικοσύστημα.

Αναλυτικότερα, κατά το ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών στην Καλιφόρνια η εταιρεία δήλωσε ότι οι δύο παλτφόρμες των εφαρμογών θα συγχωνευτούν μέσα στο επόμενο έτος, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στις εφαρμογές που σχεδιάζονται για το iOS, το λειτουργικό σύστημα των κινητών τηλεφώνων να παίζουν και σε υπολογιστές Mac.

Σύμφωνα με το Bloomberg η αλλαγή αυτή θα γίνει τον Δεκέμβριο ωστόσο η Apple δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε ότι τα iPhones εξαρτώνται κατά πολύ από το App Store. Παρόλα αυτά οι προγραμματιστές μέχρι χθες ήταν αναγκασμένοι να αναπτύσσουν διαφορετικές εφαρμογές για Mac και iPhone.

Με την κίνηση αυτή της εταιρείας θα μειωθεί στο μισό ο χρόνος εργασίας τους και παράλληλα θα εμπλουτιστούν και οι δύο συσκευές με πλήθος εφαρμογών. Αυτός ήταν και ο λόγος που προγραμματιστές και δημοσιογράφοι χαιρέτισαν την ανακοίνωση της εταιρείας.

Με την απόφαση αυτή ο κολοσσός της Σίλικον Βάλλεϋ θα βγάλει στο φως και την πόλη-φάντασμα του Mac App Store, η οποία μέχρι σήμερα έχει περιορισμένες επιλογές με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες της Apple να διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τις απαρχαιωμένες ενημερώσεις .

Advertisement

Τρανό παράδειγμα το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του Twitter όπου για iPhone και iPad ενημερώνεται συχνά πυκνά προσφέροντας σύντομα στους χρήστες του τις νέες λειτουργίες του εν αντιθέσει με την έκδοση για Mac που δέχεται αρραιά που που κάποιες ενημερώσεις και κρίνεται από πολλούς υποβαθμισμένη.

Με μία και μοναδική εφαρμογή για όλα τα προϊόντα της εταιρείας, οι χρήστες Mac, iPad και iPhone θα αποκτούν τις νέες λειτουργίες ταυτόχρονα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το MacOS είχε μερίδιο αγοράς 9%, έναντι του 89% των Windows της  Microsoft και το 2% της Linux, σύμφωνα με το NetMarketShare.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement