Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο -Στην 30ή θέση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο [λίστα]

Advertisement

Το Forbes έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα με τους 100 πιο καλοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως.

Πρόκειται για αθλητές οι οποίοι συνολικά κέρδισαν 3,8 δισ. δολ. τους τελευταίους 12 μήνες, ποσό είναι αυξημένο κατά 23% συγκριτικά με τα κέρδη των αθλητών το προηγούμενο έτος, τα οποία ανήλθαν στα 3,11 δισ. δολ.

Στη λίστα περίοπτη θέση έχει ο «δικός μας» Γιάννης Αντετοκούνμπο, σταρ του ΝΒΑ που αγωνίζεται στους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας είχε εισοδήματα ύψους 35,5 εκατ. δολαρίων, με τα 22,5 εκατ. εξ αυτών να πρόερχονται από το συμβόλαιό του και τα υπόλοιπα 13 εκατ. δολάρια από διαφημίσεις.

Advertisement

Μάλιστα, ο Greek Freak, που έκλεισε τα 23 τον περασμένο Δεκέμβριο, έκανε και… ρεκόρ, καθώς είναι ο πιο νέος αθλητής που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Forbes με τους 100 πιο καλοπληρωμένους αθλητές.

Στην πρώτη τριάδα βρίσκουμε τα αστέρια της μπάλας Μέσι με το νέο του συμβόλαιο και Ρονάλντο, ωστόσο ο μποξέρ Φλόιντ Μεϊγουέδερ επέστρεψε ως ο υψηλότερα αμειβόμενος αθλητής του κόσμου για τέταρτη φορά μέσα σε επτά χρόνια. Οι αμοιβές του φτάνουν τα 275 εκατ. δολ., ενώ ο μεγάλος αντίπαλός του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ βρίσκεται στη θέση Νο 4 του Forbes.

Ο Μεϊγουέδερ εκθρόνισε τον Ρονάλντο ο οποίος κατείχε την πρώτη θέση τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ο Πορτογάλος έπεσε στην 3η θέση φέτος, με τον από καιρό αντίπαλό του, τον Μέσι, στη 2η θέση να τον εκτοπίζει, διότι υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Οι Μεϊγουέδερ, Ρονάλντο και Τάιγκερ Γουντς (γκολφ, στη 16η θέση) είναι οι μόνοι τρεις αθλητές που έχουν υπάρξει στην πρώτη θέση της λίστας τα τελευταία 18 χρόνια.

Advertisement

Το μικρότερο ποσό που θα έπρεπε να έχει συμπληρώσει κανείς σε απολαβές για να μπει στη λίστα ήταν φέτος στο ύψος ρεκόρ των 22,9 εκατ. δολ., αυξημένο κατά 1,5 εκατ. δολ. από το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω των τεράστιων μισθών στο ΝΒΑ. Τα έσοδα από χορηγίες παρουσίασαν ελαφρά κάμψη της τάξης του 1% στα 877 εκατ. δολ. φέτος.

«Η μεγαλύτερη νύχτα του μποξ το 2017 βοήθησε τους Mayweather και McGregor να κερδίσουν σχεδόν 400 εκατ. δολ. συνολικά», δήλωσε ο Kurt Badenhausen δημοσιογράφος του Forbes. «Αλλά οι παίκτες μπάσκετ κυριαρχούν στους 100 πιο καλοπληρωμένους αθλητές συνολικά χάρη στο αυξανόμενο ανώτατο όριο μισθών στο NBA».

Η εν λόγω λίστα αποτελείται από παίκτες σε 11 διαφορετικά αθλήματα και συνολικά αθλητές από 22 χώρες. Από το μπάσκετ η λίστα περιλαμβάνει 40 παίκτες, το ράγκμπι ήταν το επόμενο άθλημα με 18 παίκτες, μπέιζμπολ με 14 παίκτες και το ποδόσφαιρο με 9 παίκτες.

Advertisement

Αυτή είναι η λίστα με τους δέκα πιο καλοπληρωμένους αθλητές του κόσμου:

1. Floyd Mayweather / Μποξ
Αποδοχές: $275 εκατ.
Χορηγίες: $10 εκατ.

2. Lionel Messi / Ποδόσφαιρο
Αποδοχές: $84 εκατ.
Χορηγίες: $27 εκατ.

Advertisement

3. Cristiano Ronaldo/ Ποδόσφαιρο
Αποδοχές: $61 εκατ.
Χορηγίες: $47 εκατ.

4. Conor McGregor / Πολεμικές τέχνες
Αποδοχές: $85 εκατ.
Χορηγίες: $14 εκατ.

5. Neymar / Ποδόσφαιρο
Αποδοχές: $73 εκατ.
Χορηγίες: $17 εκατ.

Advertisement

6. LeBron James /  Μπάσκετ
Αποδοχές: $33,5 εκατ.
Χορηγίες: $52 εκατ.

7. Roger Federer / Τένις
Αποδοχές: $12,2 εκατ.
Χορηγίες: $65 εκατ.8. Stephen Curry / Μπάσκετ

8. Stephen Curry / Μπάσκετ
Αποδοχές: $34,9 εκατ.
Χορηγίες: $42 εκατ

Advertisement

9. Matt Ryan / Ράγκμπι
Αποδοχές: $62,3 εκατ.
Χορηγίες: $5 εκατ

10. Matthew Stafford / Ράγκμπι
Αποδοχές: $57,5 εκατ.
Χορηγίες: $2 εκατ.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement