Επιστροφή φόρου 8.000.000 € στον χρεωμένο Μαρινόπουλο – Πώς κατάφερε να έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα

Advertisement

Η Μαρινόπουλος Α.Ε., η εταιρία που τον Ιούνιο του 2016 έκανε αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα υπάρχει. Και όχι μόνο υπάρχει αλλά ετοιμάζεται να λάβει και επιστροφή φόρου 8.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η εταιρεία Μαρινόπουλος ετοιμάζεται σήμερα να εισπράξει από το Ελληνικό Δημόσιο επιστροφή φόρου ύψους περίπου 8.000.000 ευρώ, από παράβολα και προκαταβολές που είχαν δοθεί για πρόστιμα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας, τα χρήματα αυτά, αντί να καταλήξουν έστω στο ταμείο της εταιρίας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ, που εν πάση περιπτώσει ανέλαβε πολλές από τις υποχρεώσεις της Μαρινόπουλος Α.Ε., θα βρεθούν στα χέρια μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου και συγκεκριμένα στα παιδιά του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, στον Γιώργο και τον Δημήτρη.

Advertisement

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος και τα παιδιά του ήταν αυτοί που έμειναν μέχρι τέλους στο τιμόνι της Μαρινόπουλος Α.Ε., καθώς ο αδελφός και τα ξαδέλφια του Λεωνίδα (Πάνος, Στέφανος και Πανάρας) είχαν αποχωρήσει στα τέλη του 2015.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι ο Δημήτρης Μαρινόπουλος είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα, καθώς δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο για να δώσει όρκο για την περιουσιακή κατάστασή του.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα τα μέλη της οικογένειας έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν για την εταιρία το… αδιανόητο, δηλαδή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Εχουν καταφέρει ακόμη να ανοίξουν εταιρικό λογαριασμό σε μη συστημική τράπεζα της νότιας περιφέρειας της Ελλάδας, που έχει υποκατάστημα και στην Αθήνα, στον οποίο θα κατατεθούν τα χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο.

Advertisement

Τέλος η εφημερίδα τονίζει πως τα δύο αδέλφια κάνουν ήδη συζητήσεις προκειμένου να αποκτήσουν μονάδα ζυμαρικών και τυροκομίας, και μέσω αυτής της οδού να δραστηριοποιηθούν και πάλι στο λιανεμπόριο σε μορφή e-commerce.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement