Αυτή η μεταχειρισμένη Hermes έσπασε ρεκόρ και πουλήθηκε πιο ακριβά από διαμέρισμα

Advertisement

Άλλοι επενδύουν σε ακίνητα, και άλλοι με τα ίδια λεφτά επενδύουν σε τσάντες. Και κάποιος πλήρωσε για περίπου 185.000 ευρώ για μια μεταχειρισμένη τσάντα Birkin του οίκου Hermes, ένα νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ για την ακριβότερη τσάντα που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Η τσάντα Himalayan Birkin του 2008, με κούμπωμα από λευκόχρυσο διακοσμημένο με διαμάντια 18 καρατίων, ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις πώλησης, που κυμαίνονταν μεταξύ 100.000- 150.000 λιρών (113.700- 170.500 ευρώ).

Το ρεκόρ πώλησης τσάντας σε δημοπρασία -επίσης μια Birkin του οίκου Hermes- σημειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 2017 και είναι 380.000 δολάρια. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s είναι «αναμφίβολα η ακριβότερη τσάντα στον κόσμο».

Advertisement

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Himalayan Birkin βγαίνει σε δημοπρασία στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο Matthew Rubinger, διευθυντής του οίκου Christie’s.

Η ηλικίας δέκα ετών τσάντα από δέρμα κροκόδειλου ήταν σε «κατάσταση δευτέρου επιπέδου» χωρίς κάποια εμφανή σημάδια φθοράς. Η διάμετρός της είναι 30 εκατοστά, δηλαδή είναι μικρότερη από την πρωτότυπη τσάντα Birkin.

Advertisement

Oι τσάντες Himalaya Birkins παίρνουν το όνομά τους από το χρώμα τους, το οποίο κυμαίνεται από γκρι έως λευκό, επειδή μοιάζει με την οροσειρά των Ιμαλαΐων. Στην ίδια δημοπρασία, πουλήθηκε και μια μπλε εκδοχή της ίδιας τσάντας, αλλά από το 2006, για 100.000 λίρες (περίπου 113.600 ευρώ).

Ανάμεσα στις διάσημες που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς κρατώντας μια Himalaya Birkin είναι οι Κιμ Καρντάσιαν, Βικτόρια Μπέκαμ και Σελίν Ντιόν, ενώ άλλου τύπου τσάντα Birkin στη συλλογή τους διαθέτουν και οι Μαράια Κάρεϊ, Ταμάρα Έκλεστοουν και Κλόι Καρντάσιαν.

Η τιμή για μια καινούργια τσάντα Birkin μπορεί να ξεκινά από περίπου 8.000 ευρώ, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να αποκτηθεί, αφού ως γνωστόν υπάρχει μια μακρά λίστα αναμονής.

Advertisement

Victoria Beckham appreciation post. A Birkin pioneer 👸🏻

A post shared by Birkin (@hermesbirkin) on

Kim & this Himalayan 😍

A post shared by Birkin (@hermesbirkin) on

Ο γαλλικός οίκος μόδας Hermes σχεδίασε την συγκεκριμένη τσάντα το 1981, η οποία και πήρε το όνομά της από την τραγουδίστρια και ηθοποιό Jane Birkin.

Advertisement

Η καλλιτέχνης είχε συναντήσει τον επικεφαλής του οίκου Hermes σε μια πτήση από το Παρίσι προς το Λονδίνο και εκείνος είχε προσφερθεί να σχεδιάσει μια τσάντα με το όνομά της.

Όπως είπε η ίδια, ένιωσε κολακευμένη «μέχρι θανάτου» και του απάντησε «Ναι, ναι, ναι!». Σύμφωνα με τον διάσημο οίκο μόδας οι τσάντες Birkin είναι εξαιρετικά σπάνιες, αφού μόνο μία ή δύο κατασκευάζονται κάθε χρόνο λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας βαφής του δέρματος.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement