Πώς να φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό

Advertisement

Το τηγανητό αυγό είναι για πολλούς μια επιλογή πρωινού ή και βραδινού και παρ’ όλο που είναι μια απλή μαγειρική διαδικασία, συχνά μπορεί να δώσει άσχημο αποτέλεσμα.

Κάποιες φορές, για παράδειγμα, ο κρόκος χρειάζεται αρκετή ώρα για να «γίνει». Κι αν το αναποδογυρίσετε προκειμένου να επισπέυσετε τη διαδικασία, τότε…παραγίνεται και το αποτέλεσμα είναι ξερό και καθόλου ζουμερό.

Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Αυτό που θέλουμε για να είναι απολαυστικό είναι τραγανή βάση και ζουμερό κρόκο. Για να το πετύχετε, βάλτε στο αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι παραπάνω από αυτό που συνηθίζετε, ζεστάνετέ το και στη συνέχεια ρίξτε το αυγό, κατεβάζοντας θερμοκρασία.

Advertisement

Όσο το αυγό τηγανίζεται, περιχύστε λίγο από το καυτό λάδι ή καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι αμέσως μόλις το σπάσετε.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement