Ένα σημαντικό λάθος που κάνουμε στις σαλάτες

Φτιάχνουμε σαλάτα καθημερινά και σε κάθε γεύμα, ειδικά το καλοκαίρι. Τη φτιάχνουμε, όμως, σωστά;

Για να λαμβάνουμε τις απαραίτητες φυτικές ίνες καθημερινά, οι σαλάτες είναι απαραίτητες στη διατροφή μας. Πρέπει, όμως, να προσέξουμε κάτι, ώστε να τις απολαμβάνουμε με όλη τους τη φρεσκάδα και τη θρεπτική αξία: να μην κόβουμε από νωρίς τα λαχανικά.

Αν πιέζει ο χρόνος, σίγουρα το κόψιμο των λαχανικών από νωρίς και η φύλαξή τους στο ψυγείο είναι μια προεργασία χρήσιμη, πρακτική και βολική, αφού έτσι μπορούμε να τα έχουμε εύκαιρα τη στιγμή που θα τα χρειαστούμε.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα λαχανικά αρχίζουν να χάνουν την ποιότητά τους μόλις κοπούν, τα φύλλα τους ξεκινούν να χαλάνε και πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους αρχίζουν να οξειδώνονται.

Με την ίδια λογική, αποφύγετε τα έτοιμα, κομμένα λαχανικά σε συσκευασίες του εμπορίου και φροντίστε να τα κόβετε πάντα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα που πρόκειται να τα καταναλώσετε, έτσι ώστε να διατηρούν στο μέγιστο τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία.

[πηγή]

Δείτε και αυτά: