Η Πόπη Τσαπανίδου ανεβαίνει στο… σανίδι! [εικόνα]

Advertisement

Ο συγγραφέας του επιτυχημένου έργου «Εκτός ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» (2016-2018), Κώστας Λεϊμονής, επιστρέφει δυναμικά στα θεατρικά δρώμενα.

Το νέο του συγγραφικό δημιούργημα έχει τον διπλό τίτλο «ο Ιατροδικαστής ή Στη μνήμη της Έλλης Λαδά» και αποτελεί ένα έργο που μιλά για τα προσωπεία της διαφθοράς στη νεοελληνική κοινωνία καθώς και για το γεγονός ότι είναι πολύ λίγοι αυτοί που αντιστέκονται μπροστά της.

Μυστήριο, δράμα αλλά και κωμικότητα θα δώσουν το «παρών» και παράλληλα τη σκυτάλη σε μια παράσταση που αναμένεται με μεγάλη αγωνία. Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη συγγραφή γεννήθηκε από μια ιδέα της σκηνογράφου, Πολυτίμης Μαχαίρα.

Advertisement

Πλοκή:

Ένας Ιατροδικαστής αναλαμβάνει να εξάγει το πόρισμα σχετικά με τον ξαφνικό θάνατο της διάσημης Έλλης Λαδά, λίγες μέρες αφότου εκείνη ανακοινώσει μία σπουδαία ιατρική ανακάλυψη. Έτσι, βρίσκεται αντιμέτωπος με υψηλόβαθμους φορείς της διαφθοράς. Καθένας από αυτούς, λόγω δικών του συμφερόντων, ασκεί πίεση, προσπαθώντας να αλλοιώσει την γνωμάτευση. «Ο Ιατροδικαστής» έρχεται να αντισταθεί. Θα τα καταφέρει;

Μία παράσταση με μυστήριο, δράμα αλλά και κωμικότητα που θα ανέβει τον Οκτώβριο στο θέατρο Αλκμήνη. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Παντελής Παπαδόπουλος. Πρωταγωνιστούν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Χάρης Σώζος και Χρήστος Ευθυμίου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει η Πολυτίμη Μαχαίρα και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης ο μαέστρος Ραφαήλ Πυλαρινός.

Αξιοσημείωτη είναι η φιλική συμμετοχή της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου.

Advertisement

Συντελεστές:

Συγγραφή: Κώστας Λεϊμονής
Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός
Φωτισμοί: Mανώλης Μπράτσης
Σχεδιασμός Αφίσας: Φίλιππος Νικόλας Μπάρλας
Τρέιλερ: Κώστας Γεραμπίνης
Φωτογραφίες: Γιώργος Μαρινάκης
Φιλική Συμμετοχή: Πόπη Τσαπανίδου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση & Οργάνωση παραγωγής: Πολυτίμη Μαχαίρα
Παραγωγή: EIG PRODUCTIONS

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement