Τα smartphones θα αντικαταστήσουν τα κλειδιά – Το επόμενο βήμα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων

Πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα προσφέρουν τόσο μεγάλο επίπεδο διασύνδεσης ώστε να υπάρχουν ακόμη πιο διευρυμένες υπηρεσίες για το σύγχρονο στοιχείο υπόστασης του καθενός από εμάς.

Ποιο είναι αυτό το στοιχείο; Μα φυσικά το smartphone που πλέον αποτελεί την δεύτερη φύση των περισσοτέρων ω ένα πολύ-λειτουργικό εργαλείο. Μάλιστα, η χρήση του στο αυτοκίνητο έχει ουσιαστικά καταργήσει οποιασδήποτε άλλης μορφής players, μέχρι και τα φορητά συστήματα πλοήγησης.

Και πέρα από ένα σωρό άλλες λειτουργίες, οι ειδικοί θέλουν να του προσθέσουν ακόμη μία: αυτή του κλειδιού! Το πιο πρόσφατο ανάλογο παράδειγμα είναι αυτό της νέας BMW 8 όπου το αυτοκίνητο μπορεί να αναγνωρίσει το smartphone και αυτόματα να ξεκλειδώσουν οι πόρτες.

Πρόσφατα στο Car Connectivity Consortium παρουσιάστηκε η πλατφόρμα Digital Key 1.0 όπου ένα πρωτόκολλο επιτρέπει όχι μόνο το κλείδωμα/ξεκλείδωμα των θυρών, αλλά την εκκίνηση του κινητήρα και τον διαμοιρασμό δεδομένων μέσω του πρωτοκόλλου NFC (Near Field Communication).

Ήδη οι Apple, LG, Panasonic, Samsung και Qualcomm εξελίσσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία και συνεργάζονται με διάφορους κατασκευαστές όπως είναι οι Audi, BMW, General Motors, Hyundai and Volkswagen.

[πηγή]

Δείτε και αυτά: