«Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο»: Γιατί το Instagram πλέον μας ενημερώνει όταν έχουμε δει όλα τα ποστ

Advertisement

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την δοκιμαστική κυκλοφορία του, το Instagram αποφάσισε να εισάγει τελικά το νέο χαρακτηριστικό που ενημερώνει τους χρήστες πως έχουν δει όλα τα πρόσφατα ποστ.

Το «You’re All Caught Up» ή «Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο», όπως εμφανίζεται το μήνυμα στα ελληνικά, βγαίνει ενδιάμεσα από τις αναρτήσεις κάθε φορά που ο χρήστης έχει δει όσες έγιναν τις τελευταίες 48 ώρες.

Η αλήθεια είναι πως από τότε που άλλαξε ο αλγόριθμος του Instagram με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα ποστ χωρίς χρονολογική σειρά, παρατηρήθηκε πως οι χρήστες επισκέπτονται πολύ συχνότερα την εφαρμογή για να βγάλουν άκρη ποιος πόσταρε τι και πότε ακριβώς το έκανε.

Advertisement

Οπότε το Instagram αποφάσισε να δώσει μια λύση σε όλο αυτό το «μπέρδεμα», εισάγοντας το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, που ωστόσο ο σκοπός του είναι πολύ πιο σοβαρός και μακροπρόθεσμος.

Συγκεκριμένα, αυτό που επιχειρεί είναι ουσιαστικά να βάλει τέλος στο αλόγιστο σκρολάρισμα.

Advertisement

Το νέο χαρακτηριστικό εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Time Well Spent» επιχειρεί να τερματίσει την «κρίση της ψηφιακής προσοχής», την οποία έχουν επιφέρει τα social media.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement