Ανατριχίλα: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη

Advertisement

Ενα συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των 12 μικρών ποδοσφαιριστών στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, όπου είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 14 ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα.

Το βίντεο αποτυπώνει ανατριχιαστικά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι διασώστες προκειμένου να προσεγγίσουν και τελικά να σώσουν τα παιδιά και τον προπονητή τους.

Τα πολύ στενά περάσματα, οι λασπώδεις εσοχές γεμάτα νερό, οι μυτεροί βράχοι εμφανίζονται μπροστά στα μάτια μας δίνοντας μια μικρή γεύση των όσων πέρασαν διασώστες και παιδιά.

Advertisement

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Η τελική φάση της επιχείρησης ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώθηκε σε σχετικά σύντομο -για τις ιδιάζουσες συνθήκες – χρονικό διάστημα με τον απεγκλωβισμό των υπολοίπων τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους, σηματοδοτώντας το τέλος μιας Οδύσσειας, που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Advertisement

Οι γιατροί που τα περιθάλπουν λένε ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι γενικώς καλή – μια αξιοθαύμαστη επίδοση για τα παιδιά που πέρασαν 18 μέρες στο σκοτάδι, τις πρώτες εννιά χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τους δικούς τους και τροφή μέχρι που εντοπίστηκαν και μετά άλλες τόσες με την αγωνία να κορυφώνεται και τα ίδια να κάνουν εντατικά μαθήματα κατάδυσης.

Οπως έγινε σήμερα γνωστό στα παιδιά χορηγήθηκαν χαλαρωτικά φάρμακα λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης ώστε να βιώσουν όσο γίνεται λιγότερο στρες και αν αποφευχθεί κάποια κρίση πανικού.

Advertisement

Τα παιδιά θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για περίπου μία εβδομάδα. Τα επόμενα 24ωρα θα υποβληθούν σε νέες εξετάσεις κι αν δεν υπάρχουν ενδείξεις λοίμωξη θα μπορούν να δουν συγγενείς τους υπό τον όρο ότι θα τηρείται μια απόσταση ασφαλείας περίπου δύο μέτρων.

Κάποια από τα παιδιά έχουν ήδη δουν τους δικούς τους μέσα από τζάμι ασφαλείας. Κι εκείνο που προέχει τώρα είναι αναρρώσουν πλήρως και να επιστρέψουν σιγά σιγά στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement