Το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα πριν από 31 χρόνια – Ο Παναγιώτης Φραντζής σκότωσε και διαμέλισε τη νεαρή σύζυγό του αν και την υπεραγαπούσε.

Advertisement

Στις 25 Ιουνίου του 1987 ένας συλλέκτης γραμματοσήμων εντόπισε σε έναν κάδο κάποια σακούλα η οποία περιείχε ανθρώπινα μέλη. Ανήκαν στην 18χρονη Ζωή Γαρμανή και το σώμα της ήταν διαμελισμένο σε 11 κομμάτια.

Την είχε σκοτώσει ο 25χρονος σύζυγός της Παναγιώτης Φραντζής. Ηταν καλοκαίρι πριν από 31 χρόνια και το Πανελλήνιο είχε πάθει σοκ που ακόμη και σήμερα δεν ξεπεράστηκε.

Επρόκειτο για μία από τις σκληρότερες δολοφονίες στα ιστορικά της χώρας. Ο Φραντζής είχε ερωτευτεί κεραυνοβόλα την Γαρμανή όταν εκείνη ήταν 16 χρονών. Ήταν ο πρώτος της σύντροφος, την ζήλευε φρικτά και τσακωνόντουσαν συχνά.

Advertisement

«Είχε έντονη φιλαρέσκεια. Της άρεσε να τραβάει πάνω της τις ματιές των αντρών, αλλά αυτή να μη δίνει σημασία. Η σχέση μας ήταν τρομερά δύσκολη», θα πει ο Φραντζής προσπαθώντας να δικαιολογηθεί.

Το βράδυ της 24ης Ιουνίου ξέσπασε ένας τρομερός καυγάς, ο οποίος θα ήταν και ο τελευταίος.  «Βγήκα εκτός εαυτού. Τα ‘χασα και δεν ήξερα τι έκανα. Την άρπαξα και την έσπρωξα με δύναμη στην άκρη του κρεβατιού, χτυπώντας το κεφάλι της, το οποίο έβγαλε και αίματα. Βρισκόμουνα, όπως αντιλαμβάνεστε σε πλήρη σύγχυση. Η Ζωή ήταν κάτω. Πλησίασα για να δω αν αναπνέει κι αν έχει σφυγμούς.

Πιάνοντας το χέρι της, διαπίστωσα ότι δεν είχε σφυγμούς. Ήταν νεκρή», είπε ο Φραντζής. Ωστόσο,  ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι ο θάνατος της κοπέλας είχε προκληθεί από ασφυξία. Ο δράστης την είχε στραγγαλίσει με τα χέρια του, ενώ και στο σώμα του ίδιου υπήρχαν σημάδια πάλης.

Advertisement

Ο Φραντζής αποφάσισε να ισχυριστεί ότι η Ζωή τον εγκατέλειψε. Τεμάχισε το σώμα της στην μπανιέρα με ένα κρητικό μαχαίρι και ένα σφυρί.  «Ήμουν σε κακή κατάσταση. Έκανα εμετό όταν την τεμάχιζα και σταματούσα. Ξανάρχιζα. Υπήρχε και μια έντονη μυρωδιά από τα αίματα. Όμως την αγαπώ. Την αγαπώ πολύ».

Της έβγαλε τα μάτια, της έκοψε τα μαλλιά και τα αφτιά ώστε να μην μπορεί να αναγνωριστεί. Τοποθέτησε το σώμα της κοπέλας σε 11 σακούλες και τις πέταξε σε κάδους σκουπιδιών.

Σε μία από αυτές βρέθηκε η απόδειξη ενός κρεοπωλείου, που οδήγησε και στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Ο Φραντζής αποφάσισε να παραδοθεί. Ομολόγησε το έγκλημά του επιμένοντας, όμως, ότι δεν δολοφόνησε την σύζυγό του. Ωστόσο, η ιατροδικαστική έκθεση ήταν σαφής. Ο Φραντζής καταδικάστηκε σε ισόβια.

Advertisement

Αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2005 από τις φυλακές Άγιας Χανίων.

[in]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement