Nissan: Tο νέο GT-R θα είναι το ταχύτερο σούπερ σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Alfonso Albaisa, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan μίλησε για την επόμενη γενιά του GT-R.

Όπως είπε, οι σχεδιαστές της Nissan εργάζονται πυρετωδώς πάνω στο νέο GT-R, που θα κατασκευαστεί σε νέα πλατφόρμα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποφασιστεί τι κινητήρα θα φορά.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Albaisa, το νέο GT-R “θα είναι το ταχύτερο σούπερ σπορ αυτοκίνητο του κόσμου”.

Όταν ρωτήθηκε τι εννοεί με τι δήλωση αυτή πρόσθεσε πως το μοντέλο “θα παίξει το προηγμένο τεχνολογικό παιχνίδι”, προσθέτοντας πως αυτό δεν σημαίνει πως αναγκαστικά θα δούμε έναν υβριδικό κινητήρα.

Advertisement

Οι φήμες θέλουν το νέο GT-R να παίρνει κίνηση από τον twin-turbo V6 3,0-λίτρων κινητήρα του GT-R LM Nismo που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το υβριδικό σύνολο θα παράγει κοντά στα 800 άλογα, με το 6-τάχυτο DCT κιβώτιο να αντικαθίσταται από ένα ανθεκτικότερο, 8-τάχυτο σειριακό αυτόματο κιβώτιο με carbon δίσκους και πνευματικά paddles πίσω από το τιμόνι.

Ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος μπροστά, με το τετρακίνητο 2+2 θέσεων αυτοκίνητο να αντλεί ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo. Ο Albaisa είπε χαρακτηριστικά:

Advertisement

«Το GT-R είναι “ζώο”. Πρέπει να είναι επιβλητικό και υπερβολικό. Δεν θα έχει τίποτα κοινό με το GT-R50 by Italdesign. Το GT-R πρέπει να είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο του είδους του.»

Το νέο GT-R αναμένεται στην αγορά στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement