Τα ιατρικά οφέλη της κάνναβης που οι περισσότεροι αγνοούμε!

Advertisement

Ήδη οι ΗΠΑ από το 2015, έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους, σε 23 πολιτείες.

Είναι γεγονός, πως η κάνναβη έχει διαπιστωθεί ήδη από την αρχαιότητα πως διαθέτει ιαματικές ικανότητες και για αυτό ονομαζόταν ‘’ίαμα κάνναβη’’. Ποιες είναι τα σημαντικότερα ιατρικά οφέλη της μαριχουάνας;

Τα ιατρικά οφέλη της μαριχουάνας

Πολλά ακούγονται κατά καιρούς, για την ωφέλεια της μαριχουάνας που προσφέρει στην καταπολέμηση διάφορων ασθενειών.  Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η ιατρική έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε αυτή και στη μελέτη για την ευεργετική επίδραση που θα μπορούσε να έχει στον οργανισμό. Ας δούμε, ποιες είναι οι παθήσεις στις οποίες προσφέρει ανακούφιση:

Advertisement

• Οι ιατρικές έρευνες έχουν αναδείξει πολλές πως η χρήση κάνναβης βοηθάει στην καταπράϋνση του πόνου, ανακουφίζει από τις χημειοθεραπείες και βοηθάει στη μείωση διάφορων άσχημων σωματικών συμπτωμάτων σε ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως οι εμετοί, η αδιαθεσία και η ναυτία.

• Η ιατρική χρήση της κάνναβης έχει αποδειχθεί πως μπορεί να δράσει ευεργετικά, σε διάφορες διαταραχές που αφορούν τον ύπνο. Άνθρωποι που πάσχουν από σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας, μπορεί να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ύπνου.

• Ευεργετική είναι και η δράση της στους ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας και υποφέρουν από χρόνιους και ιδιαίτερα επίπονους πόνους.

Advertisement

• Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα έχει καταδείξει πως η χρήση μαριχουάνας μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ψυχικές παθήσεις, όπως την επιληψία, το άγχος, την κατάθλιψη, τη φλεγμονή. Πλέον η ιατρική έρευνα προσπαθεί να βρει τρόπο να φτιάξει φάρμακα με κύριο συστατικό την κάνναβη, τα οποία δεν θα έχουν ψυχοτρόπες επιδράσεις, θα μένουν δηλαδή μακριά από την περιοχή του εγκεφάλου.

• Ιατρικές έρευνες έχουν καταδείξει πως διάφορα φάρμακα με βάση την κάνναβη, μπορεί να είναι χρήσιμα στη θεραπεία δυσλειτουργίας διάφορων οργάνων όπως των επινεφριδίων, του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, των ημικρανιών, της ινομυαλγίας και σχετικών παθήσεων.

• Βοήθεια στον καρκίνο: Έχει διαπιστωθεί πως η χρήση ιατρικής κάνναβης μπορεί να στηρίξει και να βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου.

Advertisement

Πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση της κάνναβης

Όμως, η χρήση της κάνναβης έχει διαπιστωθεί πως είναι ικανή να επιδεινώσει τα αναπνευστικά προβλήματα, ειδικά στα παιδιά που την καπνίζουν, όπως και τη μείωση της αντιληπτικής ικανότητας.

Επιπροσθέτως, σε αντίθεση με αυτό που ευρέως πιστεύεται,  αυξάνει τα ατυχήματα σε μοτοσικλετιστές,  μειώνει το βάρος γέννησης του βρέφους (σε εγκύους) και δρα ως εκλυτικός προάγοντας στην εκδήλωση της σχιζοφρένειας ή άλλων ψυχώσεων.

Είναι πρόδρομος για κατάχρηση αλκοόλ, καπνού ή άλλων παράνομων ουσιών που είναι ικανά να εθίσουν ένα άτομο. Για αυτό η χρήση της πρέπει να έρχεται πάντοτε μετά από τη συμβουλή ενός γιατρού και όχι αυθαίρετα από το άτομο.

Advertisement

Η κάνναβη μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες σοβαρές παθήσεις, όπως τον καρκίνο, ενώ είναι ικανή να ανακουφίσει ασθενείς περισσότερο από διάφορα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η μη ελεύθερη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης μπορεί να στερήσει από εκατομμύρια ασθενείς μία ικανοποιητική και σωστή θεραπεία!

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement