7 αίτια δυσκοιλιότητας που μάλλον δεν γνωρίζατε

Advertisement

Η διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι ένας από τους πιο βασικούς λόγους που κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα στην τουαλέτα.

Εκτός από την κακή διατροφή και την απουσία άσκησης, τι άλλο μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα;

Υποθυρεοειδισμός

Ο θυροειδής αδένας ρυθμίζει το μεταβολισμό, άρα όταν δεν λειτουργεί σωστά, αρχίζετε να περνάτε περισσότερη ώρα στην τουαλέτα.

Advertisement

Κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις και αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, ο γιατρός σας, θα σας βρει την κατάλληλη λύση.

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη, εκτός από την γενικότερη επιρροή που έχει στον οργανισμό, οδηγεί σε διαφορετικό τρόπο ζωής. Άνθρωποι με κατάθλιψη έχουν συχνά διαφορετικό τρόπο ζωής.

Δεν έχουν όρεξη και περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στον καναπέ, ενώ παράλληλα η διατροφή τους δεν είναι και η καλύτερη. Όλα αυτά μαζί, οδηγούν στη δυσκοιλιότητα.

Advertisement

Φάρμακα

Υπάρχει περίπτωση, κάποια φάρμακα να εμποδίζουν τον μεταβολισμό και να προκαλούν δυσκοιλιότητα. Ψηλά σε αυτήν την λίστα βρίσκονται αναλγητικά και οπιούχα φάρμακα. Εξετάστε τις ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάποιο φάρμακο που λαμβάνετε συχνά.

Συμπληρώματα

Συμπληρώματα που περιέχουν ασβέστιο και σίδηρο, είναι γνωστό ότι προκαλούν δυσκοιλιότητα. Ωστόσο, αν σας έχουν συνιστήσει να παίρνετε συμπληρώματα σιδήρου, μην προσπαθήσετε να μειώσετε την δόση. Αντ’ αυτού βάλτε περισσότερες ίνες στη διατροφή σας.

Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι αυτή η στιγμή στη ζωή της γυναίκας, που οι ορμόνες βαράνε κόκκινο και είναι σε έξαλλη κατάσταση. Αυτή η εναλλαγή, προκαλεί δυσκοιλιότητα.

Advertisement

Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στην κοιλιά και δυσκοιλιότητα. Αν αυτό σας θυμίζει κάτι και παρατηρείτε κάποια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης σοκολάτας και δυσκοιλιότητας, ελαττώστε τη σοκολάτα από τη διατροφή σας.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Μία χρόνια κατάσταση όπως το ΣΕΕ, μπορεί να επηρεάσει μέχρι και το 20 τις εκατό των ενηλίκων, σύμφωνα με έρευνες.

Οι ασθενείς που πάσχουν από ΣΕΕ, μπορεί να βιώσουν σπασμούς του εντέρου, οι οποίοι μπορεί να ευθύνονται για την καθυστέρηση της κίνηση μέσω του πεπτικού σωλήνα, προκαλώντας δυσκοιλιότητα.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement