Μικρός ρινόκερος έμεινε για ώρες τραυματισμένος δίπλα στη νεκρή μητέρα του – Την είχαν σκοτώσει κυνηγοί

Ένας μικρός ρινόκερος έμεινε για ώρες τραυματισμένος δίπλα στη νεκρή μητέρα του, την οποία είχαν σκοτώσει λαθροθήρες για το κέρατό της στην Νότια Αφρική.

Ο μικρός ρινόκερος φαίνεται να προσπαθούσε να προστατέψει τη μητέρα του, η οποία είχε πέσει στην παγίδα των κυνηγών τους κυνηγούς.

Η μητέρα του τελικά δε σώθηκε, ενώ ο ίδιος βρέθηκε μερικές ώρες μετά σοβαρά τραυματισμένος και με ένα αναισθητικό βέλος στην πλάτη του.

Το περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής.

Σε αρκετές χώρες της Αφρικής όσο και της Ασίας, οι ρινόκεροι κινδυνεύουν από κυνηγούς οι οποίοι τους σκοτώνουν μόνο και μόνο για να τους βγάλουν το κέρατο και να το πουλήσουν πανάκριβα στη μαύρη αγορά.

Μόλις οι υπεύθυνοι του πάρκου αντιλήφθηκαν το περιστατικό, κάλεσαν το κέντρο διάσωσης Care for Wild Rhino, το οποίο και φρόντισε τα τραύματά του.

Η είδηση για το ρινόκερο που προσπαθούσε να σώσει τη μητέρα του έκανε το γύρο του κόσμου, με Βρετανούς πολίτες, μάλιστα, να συγκεντρώνουν χρήματα για την φροντίδα του ζώου.

Ζωολογικός κήπος στη βρετανική πόλη Lancashire, μάλιστα, δεσμεύτηκε να συγκεντρώνει και να διαθέτει τουλάχιστον 1.600 λίρες το μήνα για τη φροντίδα του ρινόκερου.

Ο ρινόκερος απέκτησε μάλιστα και όνομα: Άρθρουρ, όπως ο γενναίος ιστορικός βασιλιάς της Ουαλίας, εξαιτίας της πράξης του να θυσιαστεί για τη μητέρα του.

Όπως παραδέχονται οι υπεύθυνοι του κέντρου αποκατάστασης, η κατάσταση υγείας του μικρού ρινόκερου πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, με τα κλάματα του ζώου, όμως, όπως σημειώνουν, «να ραγίζουν καρδιές».

[lifo]

Δείτε και αυτά: