Τα Mikel ετοιμάζονται για ΗΠΑ!

Advertisement

Μετά από 180 περίπου επιτυχημένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, 10 καταστήματα στην Κύπρο, 7 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πριν λίγους μήνες το πρώτο Mikel Coffee Company στον αριθμό 93 της κεντρικότατης οδού Tottenham Court στο Λονδίνο, η αλυσίδα καφέ που ξεκίνησε την πορεία της το 2008 από τη Λάρισα, ετοιμάζεται να περάσει τον Ατλαντικό.

Όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης των Mikel κ. Λευτέρης Κυριακάκης στις Θεσσαλικές Επιλογές  το προσεχές διάστημα η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της διεθνώς, με επόμενους σταθμούς τις ΗΠΑ και εν συνεχεία την Αυστραλία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρατών όπου έχει παρουσία σε 8.

Advertisement

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια στρατηγική που χαράχτηκε από το ξεκίνημα της Mikel Coffee Company -το 2008 στην οδό Πανός στη Λάρισα- με προσήλωση στη δημιουργία ενός δικτύου καταστημάτων καφέ εντός και εκτός Ελλάδας.

Διατηρώντας σταθερές τις αξίες και τη φιλοσοφία της εταιρείας, ο στόχος επιτεύχθηκε σταδιακά καθιστώντας την μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις καφεστίασης στην ελληνική αγορά.

Για τον κ. Κυριακάκη, ο καφές δεν είναι πολυτέλεια αλλά μια καθημερινή απόλαυση, κάτι που γνώριζε καλά μέσα από την προηγούμενη ενασχόλησή του με τον χώρο, ως ιδιοκτήτης καφέ στην πόλη.

Advertisement

Αυτή του η εμπειρία αποτέλεσε τη μαγιά για το στήσιμο των Mikel εκμεταλλευόμενος το τεράστιο κενό που, όπως θα πει, διαπίστωνε ότι υπήρχε στην αγορά ήδη από το 2006.

«Εκείνη την εποχή στη Λάρισα αλλά και στις περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα, ο καφές αποτελούσε ένα επιμέρους προϊόν των περισσότερων καταστημάτων εστίασης, παράλληλα με το ποτό. Η διαφοροποίηση των Mikel λοιπόν βασίστηκε ακριβώς πάνω σε αυτό, δημιουργώντας χώρους στα πρότυπα των μεγάλων αλυσίδων του εξωτερικού, όπου ο καφές αλλά και ο καφές σε πακέτο θα αποτελούσε το κύριο και αποκλειστικό προϊόν. Το παραπάνω σε συνδυασμό με τα καλά χαρμάνια, τις καινοτόμες συνταγές, την άψογη εξυπηρέτηση και το σύγχρονο design, δημιούργησαν όχι απλά μια αλυσίδα καταστημάτων αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ».

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement