Την αυτόφωρη σύλληψη 4 ανδρών των ΜΑΤ για επίθεση σε δημοσιογράφο ζήτησε εισαγγελέας

Advertisement

Τη σύλληψη τριών ανδρών των ΜΑΤ και του διοικητή τους με τη διαδικασία του αυτόφωρου ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, για την επίθεση που κατήγγειλε δημοσιογράφος στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Σάββατο.

Είχε προηγηθεί μήνυση του δημοσιογράφου Τάσου Ασλανίδη του thestival.gr, όπου εκτός από την επίθεση σε βάρος του από τους διμοιρίτες, κατήγγειλε και ρατσιστική επίθεση κατά διαδηλωτών. Στη μήνυση που υπέβαλε ο ίδιος επισύναψε και βίντεο που, κατά τον ίδιο, αποδεικνύει το γεγονός.

Μελετώντας το υλικό, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Εμμανουέλα Κετσιατζή, ζήτησε τη σύλληψη των τεσσάρων αξιωματικών για παράβαση καθήκοντος και -κατά περίπτωση- εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ήδη έχουν αποσταλεί οι κλήσεις για τη σύλληψή τους.

Advertisement

Όπως προκύπτει από το κείμενο της μήνυσης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου υπηρετούν, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ. Χθες ο Τάσος Ασλανίδης ανέφερε τα εξής:

«Πριν από λίγη ώρα και ενώ κάλυπτα το ρεπορτάζ των επεισοδίων έξω από τη ΔΕΘ δέχτηκα επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ. Εξηγώ τον λόγο της επίθεσης: Νωρίτερα ένας από τους αστυνομικούς της συγκεκριμένης διμοιρίας απαντούσε στις ύβρεις διαδηλωτών λέγοντας: Καλά σας @@@@ ο Τσίπρας @@@βούλγαροι. Διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη διμοιρία ανήκει στη δύναμη των Αθηνών.

Πλησίασα τον συγκεκριμένο αστυνομικό και του είπα ότι θα ήταν καλό να μην απαντά στις προκλήσεις των διαδηλωτών με ρατσιστικές ατάκες. Όπως φάνηκε δεν του άρεσε η παρατήρησή μου. Μόλις με βρήκε μόνο μου, στο σκοτάδι, κάτω από το λευκό πύργο μου επιτέθηκε από κοινού με έναν ακόμη συνάδελφο του. Με έπιασαν από το λαιμό και προσπαθούσαν να μου κόψουν την αναπνοή. Αντέδρασα ζητώντας τα στοιχεία των αστυνομικών που βιαιοπράγησαν εναντίον μου. Δέχτηκα νέα επίθεση από την πλειοψηφία των μελών της διμοιρίας.

Advertisement

Ζήτησα από τον επικεφαλής των ΜΑΤ να πράξει τα νόμιμα. Με εκφράσεις πεζοδρομίου απείλησε τόσο εμένα όσο και τους πολίτες που έσπευσαν να καταγράψουν με τα κινητά τους την επίθεση σε βάρος μου. Δεν με τρομάζουν οι τραμπούκοι. Με τρομάζει ο φασισμός της Κυβέρνησης και των οργάνων της. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει. Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία ξέρει να διώχνει τις χούντες. Θα το κάνει σύντομα. Όσο για τα «παλικάρια» που μου επιτέθηκαν στο σκοτάδι έχω να πω ότι υπάρχουν αστυνομικοί που τιμούν το εθνόσημο και αστυνομικοί που ντροπιάζουν την Αστυνομία.»

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement