Εκτέλεση Μακρή: Στον πόλεμο για τη μοιρασιά της Μυκόνου ψάχνει τους δολοφόνους η ΕΛ.ΑΣ. -Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας

Advertisement

Στη Μύκονο στρέφουν το βλέμμα τους από την ΕΛ.ΑΣ. για τη λύση του γρίφου της εκτέλεσης του 46χρονου Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονήθηκε προχθές έξω από το σπίτι του, με τέσσερις σφαίρες.

Παράλληλα, εξετάζουν τυχόν διασύνδεση των δύο υποθέσεων, αυτής του 46χρονου στη Βούλα και αυτής του 38χρονου που πυροβολήθηκε στην Ακτή Κονδύλη, μια μέρα πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Γιάννη Μακρή. Το θύμα της επίθεσης στην Ακτή Κονδύλη γλίτωσε γιατί κόλλησε το καλάσνικοφ των δραστών.

Αφορμή για αυτή τη διασύνδεση που ερευνάται είναι η ενασχόληση και των δύο στόχων με εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας σε καταστήματα της Μυκόνου.

Advertisement

Σύμφωνα με αυτή την προχωρημένη εκδοχή, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο 38χρονος και ο 46χρονος να είχαν υπογράψει συμβόλαια θανάτου ο ένας για τον άλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται και η εκδοχή τρίτο εγκληματικό «διευθυντήριο» να έδωσε την εντολή εξόντωσης και των δύο.

Ο 38χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείτο στη Μύκονο σε εταιρεία security την οποία φερόταν να διαχειρίζεται ο πρώην αξιωματικός της ΕΚΑΜ Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Advertisement

Το περασμένο καλοκαίρι, παρόμοια επαγγελματική δραστηριότητα είχε και ο 46χρονος «Αυστραλός» μέσω εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας, με έδρα την Καλλιθέα, μέτοχος της οποίας ήταν και ο ίδιος. Μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναζητούν κίνητρο ή αφορμή που θα προκαλούσε την εντολή δολοφονίας.

O «Αυστραλός» δεν είχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. για κάτι

Την ίδια ώρα, στελέχη της Ασφάλειας υποστηρίζουν πως ο «Αυστραλός» δεν είχε απασχολήσει για κάποια έκνομη ενέργεια στην Ελλάδα, ούτε και πληροφοριακά, παρά τα όσα -σύμφωνα με δημοσιεύματα- φέρεται να έχει διαπράξει στην Αυστραλία.

Το μοναδικό περιστατικό στο οποίο φαίνεται να έχει απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Ελλάδας ήταν το 2011, όταν δήλωσε την κλοπή ενός χρυσού ρολογιού Rolex μεγάλης αξίας από δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε.

Advertisement

Το πανάκριβο ρολόι βρέθηκε, με τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να καταθέτουν μήνυση εναντίον του για ψευδή καταμήνυση, υπόθεση μάλιστα που θα εκδικαζόταν την… 1η Νοεμβρίου του 2018, δηλαδή χθες!

Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες κλειστού κυκλώματος που υπήρχαν στο σπίτι του 46χρονου κατέγραψαν τον εκτελεστή του.

Σύμφωνα με τον Alpha, πρόκειται για έναν άνδρα ύψους περίπου 1,70 μ., ο οποίος φορούσε σκούρα ρούχα. Οι κάμερες τον κατέγραψαν να προσπαθεί να καλύψει το πρόσωπό του.

Advertisement

Ο άνδρας που παρακολουθούσε τον Γιάννη Μακρή φαίνεται να πηγαίνει προς το ΙΧ του θύματος, ένα Smart, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του, από την πόρτα του οδηγού.

Τον πυροβόλησε 6 φορές, και 4 σφαίρες βρήκαν τον επιχειρηματία στο σώμα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο εκτελεστής διακρίνεται να φεύγει και πάλι πεζός από το σημείο. Ωστόσο, οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά και άλλο υλικό από τις κάμερες, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι υπήρχε και συνεργός.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement