«Σαπίζουν» τα ασθενοφόρα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ

Advertisement

Μόλις 10 μήνες μετά τη δωρεά 58 ασθενοφόρων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο ΕΚΑΒ Αττικής και η απαραίτητη συντήρηση για την κίνησή τους φαίνεται να εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες.

Όπως αναφέρουν πηγές από το ΕΚΑΒ, το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα, καθώς το σέρβις για 8 χρόνια έχει καλυφθεί από τη δωρεά του ΙΣΝ. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη δεν έχει δοθεί λύση για την συντήρηση-επισκευή και δεν υπάρχει επικοινωνία μέσω ΕΚΑΒ με το ΙΣΝ την εταιρεία συντήρησης και την αντιπροσωπεία.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, «εδώ και 2 μήνες δεν υπάρχει κανένα εφεδρικό ασθενοφόρο, ενώ αρκετά σύγχρονα ασθενοφόρα της δωρεάς παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών (μηχανικές και διασκευής) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάποια μάλιστα δεν έχουν ελαστικά».

Advertisement

Τα νησιά κάνουν σέρβις στην Αθήνα

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στο ΕΚΑΒ της περιφέρειας.

Η κατανομή των ασθενοφόρων έγινε χωρίς να προβλεφθεί η συντήρηση και η επισκευή τους. Το αποτέλεσμα; Ασθενοφόρο φεύγει από τον Βόλο και μέσω Λάρισας αλλάζει τακάκια στην Κοζάνη!

Για να αλλάξει λάδια από ένα νησί του Αιγαίου πρέπει να έρθει στην Αθήνα. Το κόστος εκτός από οικονομικό είναι και λειτουργικό καθώς τα νέα ασθενοφόρα παραμένουν εκτός κίνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Advertisement

«Από τα υπόλοιπα διαθέσιμα που χρονολογούνται από το 2004 με εκατομμύρια χλμ στο ενεργητικό τους, όσα βέβαια έχουν παραμείνει στην Αττική και δεν έχουν παραχωρηθεί σε άλλους οργανισμούς και στην περιφέρεια, ένα-ένα παροπλίζεται καθώς δεν υπάρχουν λόγω παλαιότητας ανταλλακτικά στις επίσημες αντιπροσωπείες. Κανένας σχεδιασμός εκ μέρους της διοίκησης».

Οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, «να σταματήσουν τις αθρόες  ρουσφετολογικές μετακινήσεις Διασωστών από το ΕΚΑΒ Αθήνας καθώς η δύναμη των ασθενοφόρων έχει μειωθεί επικίνδυνα και αυτό έχει επιπτώσεις στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας των πολιτών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προασπίσουν το κοινωνικό σύνολο και να αποτρέψουν την επιχειρούμενη σταδιακή αποδόμηση του ΕΚΑΒ».

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement