Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο: Ανώνυμος χάρισε βιονικό χέρι σε 11χρονη που γεννήθηκε χωρίς το αριστερό άνω άκρο

Advertisement

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο της ζωής της και μάλιστα από ανώνυμο δωρητή δέχθηκε παραμονές των γιορτών μια 11χρονη: ένα βιονικό χέρι με σχέδια που παραπέμπουν στην αγαπημένη της παιδική ταινία: το «Ψυχρά κι Ανάποδα»…

Η Έβι Λάμπερτ από το Χάντερσφιλντ του Δυτικού Γιορκσάιρ της Αγγλίας, γεννήθηκε χωρίς αριστερό χέρι λόγω μιας σπάνιας κατάστασης, του συνδρόμου αμνιωτικής ζώνης, όπου οι αμνιακές ζώνες εμπλέκονται γύρω από άκρα του εμβρύου μέσα στη μήτρα αποκόπτοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Αλλά τώρα είναι τρισευτυχισμένη που βρέθηκε ένας καλόκαρδος άγνωστος να βάλει από την τσέπη του τις 10.000 λίρες που χρειάζονταν για το βιονικό της χέρι – προϊόν τρισδιάστατου εκτυπωτή κι ανυπομονεί να ανοίξει για πρώτη φορά χωρίς βοήθεια τα δώρα που θα βρει κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε λίγες μέρες.

Advertisement

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δωρητή. Είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που πήρα ποτέ. Θα με βοηθά να κάνω πράγματα που δυσκολευόμουν μέχρι τώρα. Νιώθω πολύ άνετα φορώντας το, ανοιγοκλείνει σαν πραγματικό χέρι. Θα ήθελα να μακιγιαριστώ για τα Χριστούγεννα και τώρα θα μπορέσω να φορέσω μόνη μου μάσκαρα», είπε.

H Έβι ανυπομονεί να ανοίξει για πρώτη φορά μόνη της τα χριστουγεννιάτικα δώρα της (Φωτογραφία: Mercury Press)

Οι γονείς της μικρής, που έχουν κι ένα οκτάχρονο αγόρι, ανακάλυψαν στο τεστ Β επιπέδου του προγεννητικού ελέγχου στην 20η εβδομάδα κύησης ότι το κοριτσάκι τους δεν είχε αριστερό χέρι.

«Είχαμε κάποια περιστατικά με άτομα που την κορόιδευαν ή την κοίταζαν επίμονα, αλλά ευτυχώς η Έβι έμαθε να τα αντιμετωπίζει με ωριμότητα», είπε η μητέρα της, Σάλι.

Advertisement

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η 47χρονη κι ο 49χρονος σύζυγός της, Ντάνκαν, άκουσαν σ’ ένα συνέδριο για μια εταιρεία που κατασκευάζει βιονικά μέλη και εδρεύει στο Μπρίστολ, την Open Bionics.

Λίγο αργότερα δέχθηκαν μια κλήση από την εταιρεία, που τους ενημέρωσε ότι κάποιος δωρητής πλήρωσε για ένα τεχνητό μέλος για την Έβι και τον περασμένο Νοέμβριο το παρέλαβαν.

Advertisement

«Είναι απ’ αυτά που νομίζεις ότι μόνον σε άλλους μπορούν να συμβούν. Είναι εκπληκτικό. Μια τέτοια πράξη καλοσύνης. Και όμως υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι», λέει η μητέρα, βουρκωμένη.

Και συμπληρώνει: «Η Έβι δεν θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο. Ο δωρητής είναι γι’ αυτήν ο πραγματικός Άγιος Βασίλης. Με το νέο της χέρι απολαμβάνει πράγματα που φαντάζουν για όλους τους υπόλοιπους δεδομένα: να κρατήσει και να ανοίξει ένα κουτάκι αναψυκτικού, να βουρτσίσει τα μαλλιά της, να κρεμάσει τα ρούχα της στην κρεμάστρα… Όταν τα κάνει όλα αυτά το προσωπάκι της φωτίζεται. Φανταστείτε πώς θα νιώσουμε όταν τη δούμε να ανοίγει μόνη της τα χριστουγεννιάτικα δώρα της»…

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement