Η Toyota μόλις παρουσίασε το μέλλον των αναπηρικών αμαξιδίων

Advertisement

Στην CES το ίδρυμα κινητικότητας της Toyota παρουσιάζει τους πέντε φιναλίστ του διαγωνισμού Mobility Unlimited Challenge.

Σχεδιασμένα προκειμένου να βελτιώσουν την ζωή των ανθρώπων που έχουν θέματα κινητικότητας, τα πρωτότυπα προσφέρουν άνεση και μεγαλύτερη ανεξαρτησία στη καθημερινή ζωή των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Advertisement

Η μια δημιουργία ονομάζεται Evowalk και τοποθετείται γύρω από το πόδι του χρήστη και μέσω αισθητήρων παρακολουθεί πότε περπατά, τονώνοντας τους μυς στη προσπάθεια βελτίωσης της κινητικότητας του.

Η δεύτερη δημιουργία είναι της Italdesign, ονομάζεται Moby και πρόκειται για μια τροχήλατη πλατφόρμα που φιλοξενεί ένα χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο, με τον χρήστη να μπορεί να την χρησιμοποιήσει μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone του.

Advertisement

Η τρίτη ιδέα είναι το Phoenix Ai Ultralight Wheelchair, ένα φουτουριστικό αναπηρικό αμαξίδιο κατασκευασμένο από carbon που μπορεί να προσαρμόζει συνεχώς το κέντρο βάρους της, ώστε να μπορεί να ταιριάζει με το τι κάνει ο χρήστης, εξαλείφοντας τους κραδασμούς.

Advertisement

Το Quix είναι μια δημιουργία της IHMC & Myolyn και είναι ένας μηχανικός εξωσκελετός που επιτρέπει “γρήγορη, σταθερή και ευκίνητη όρθια κινητικότητα”.

Το Qolo αναπτύχθηκε από μια ομάδα του πανεπιστημίου του Tsukuba της Ιαπωνίας και είναι ένας εξωσκελετός με τροχούς, που επιτρέπει τους χρήστες τόσο να κάθονται, όσο και να κινούνται.

Advertisement

Όλοι οι φιναλίστ θα πάρουν 500.000 δολάρια προκειμένου να αναπτύξουν τις ιδέες τους, με τον νικητή να ανακοινώνεται το 2020 και να κερδίζει 1 εκατ. δολάρια.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement